FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrgae

02-08-2013

0 reacties


Hoewel nog vroeg in augustus gaat het nieuwe eredivisieseizoen alweer beginnen. Voor FC Utrecht staat meteen een thuiswedstrijd op het programma tegen promovendus Go Ahead Eagles. Voorafgaand aan dit duel kende FC Utrecht een valse start. Het behaalde Europese ticket werd in een tweeluik tegen het Luxemburgse Differdange 03 verspeeld op een teleurstellende wijze. Uit werd verloren en thuis kwamen de mannen van Jan Wouters niet verder dan een gelijkspel.

Afscheid
FC Utrecht nam deze zomer afscheid van een aantal belangrijke spelers. Jan Wuytens en Anouar Kali maakten gebruik van hun aflopende contract en vertrokken naar elders. Mike van der Hoorn werd verkocht aan Ajax en Nana Asare aan AA Gent. Edouard Duplan zou vertrekken, maar gelukkig bleef hij alsnog in het Utrechtse. Jacob Mulenga mocht van de club vertrekken wegens een aflopend contract (2014) en zijn hoge buiten EU salaris. De Zambiaan is echter nog niet verkocht en was al doeltreffend in het Europese duel.

Nieuwelingen
Naast het aanblijven van Duplan huurde FC Utrecht Timothy Derijck van PSV. De Belg moet leiding gaan geven aan de jonge achterhoede. Leiding die node werd gemist tegen Differdange. Derijck was voor deze wedstrijden nog niet speelgerechtigd. Afgelopen donderdag presenteerde de club een tweede Belg als aanwinst. Steve de Ridder, die zijn contract bij Southampton liet ontbinden, tekende voor drie jaar een contract. De aanvaller kwam in Nederland eerder uit voor De Graafschap en moet het gemis van Cedric van der Gun en Edouard Duplan (beiden een tijd uit de roulatie wegens blessures) opvangen. Of De Ridder zondag al negentig minuten kan spelen is de vraag, maar waarschijnlijk zit hij wel gewoon bij de selectie.

Opstelling
Het is even gissen hoe de basis van Wouters er uit gaat zien. Buiten de eerder genoemde Van der Gun en Duplan mist FC Utrecht ook Kenny Teijse en Adam Sarota. De Australiër is herstellende van zijn zware blessure en hoopt in september/oktober weer aan te sluiten. Op doel zal ongetwijfeld Robbin Ruiter weer zijn plek innemen. Derijck en Heerings zullen het centrale duo achterin gaan vormen, geflankeerd door Bulthuis en Van der Maarel.

Op het middenveld heeft Wouters de keuze uit Oar, Martensson, Diemers, Ayoub, Toornstra en Sjakie. Toornstra en Oar lijken onomstreden. Martensson maakte geen gelukkige indruk tegen Differdange, maar wie deed dat wel? Voorin is Mulenga nog beschikbaar en zou hij geflankeerd kunnen worden door Pappot, Schepers, Sjakie, De Kogel of De Ridder.


De tegenstander: Go Ahead Eagles
Zeventien jaar hebben ze er op moeten wachten, maar de club uit Deventer is weer terug op het hoogste niveau. Hoewel Go Ahead niet bij de eerste drie eindigde, wisten ze toch door te stoten door onder andere VVV-Venlo uit te schakelen in de promotie-degradatie wedstrijden. Dit mede door Bart Vriends. De speler van Jong FC Utrecht verkaste in de winterstop naar de Adelaarshorst en werd in dat half jaar zelfs gekozen tot beste speler. Helaas voor hem liep hij ook tegen een schorsing op, waardoor hij het niet kan opnemen tegen zijn oude club. Vriends is misschien wel net te vroeg vertrokken uit Utrecht, waar hij Mike van der Hoorn had kunnen opvolgen. Succestrainer Erik ten Hag ging in op een aanbieding van Bayern Munchen, waardoor de Deventenaren op zoek moesten naar een nieuwe trainer. Deze zoektocht bracht ze naar Foeke Booy. Natuurlijk een oude bekende in de Galgenwaard. Na zijn gedwongen vertrek als technisch directeur, zal hij ongetwijfeld gebrand zijn om zondag een goed resultaat neer te zetten. Of Go Ahead Eagles zich kan handhaven in de eredivisie is de vraag, maar in de Galgenwaard kunnen ze nog vrijuit spelen. Iedereen staat nog op 0 en de druk ligt vooral bij de thuisclub. 

De wedstrijd wordt gefloten door scheidsrechter Kamphuis. Voor de wedstrijd geldt een clubkaartverplichting (6 kaarten op een (s)cc) en de kassa’s zijn zondag vanaf 12.30 uur geopend. Voor de wedstrijd zal een minuut stilte gehouden worden voor alle FC Utrecht supporters die afgelopen jaar zijn overleden.

Mogelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel – Derijck – Heerings – Bulthuis
Toornstra – Martensson – Diemers – Oar
Mulenga – Sjakie

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing