FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utraja

21-12-2012

2 reacties


Door de overwinning op sc Heerenveen van afgelopen weekend, gaat FC Utrecht definitief als zesde de winterstop in. Het resultaat van zondag zal daar geen verandering in gaan brengen. Een veilige marge naar beneden, eenzelfde marge naar boven. Wie dat aan het begin van het seizoen had voorspeld, had waarschijnlijk een leuke slag kunnen slaan bij de bookmakers. Waar velen vreesden voor een zeer moeizaam seizoen, heeft Jan Wouters de boel aan de praat gekregen en wordt er zeer behoorlijk voetbal gespeeld in de Galgenwaard. Dat alles nog wel met vallen en opstaan gaat, bewees de wedstrijd tegen Heerenveen. De ploeg van Van Basten had eigenlijk het betere van het spel, maar supersub De Kogel deed de Friezen de das om. Wisselvalligheid hoort bij een jonge ploeg in opbouw, maar men leert snel.

Komende zondag komt Ajax op bezoek. De wedstrijd van het jaar voor velen, ditmaal omgeven door extra veiligheidsmaatregelen. Of we op deze manier betaald voetbal moeten spelen in Nederland is voor velen de vraag. Het is in ieder geval voor de club zeer belangrijk dat alles goed loopt, gezien de straf die boven de Galgenwaard cirkelt van een wedstrijd zonder publiek. Maar laten we ons maar richten op het sportieve. Het kon wel eens een afscheidswedstrijd worden van een aantal spelers. Om financieel (sneller) gezond te worden, kan FC Utrecht de wintertransfers wel goed gebruiken. Toch is het te hopen dat ook het sportieve aspect redelijk hoog in het vaandel staat. Want de play-offs gloren in de verte en het zou toch een opsteker zijn als FC Utrecht mee kan doen om een plaatsje in Europa. Zeker na de negatieve verwachtingen aan het begin van het seizoen.

Wie vervangt Asare?
Nana Asare zal zondag niet spelen. De Ghanees, die zoals het er nu naar uitziet niet wordt opgeroepen voor de Afrika Cup, verliet tegen Heerenveen geblesseerd aan zijn rug het veld en is nog niet hersteld van deze blessure. Voor zijn vervanging zijn een aantal opties. Zo kan Sjakie zijn positie invullen en blijft de rest van het elftal op zijn positie. Maar ook Tommy Oar kan op zijn positie spelen en zou bijvoorbeeld Bob Scheepers kunnen spelen. Als er wordt gekozen voor linkspoot zou Michael Zullo de positie van Oar kunnen overnemen. En uiteraard kan ook Johan Martensson op het middenveld geposteerd kunnen worden, maar de laatste keer dat hij daar speelde was het samenspel met Kali niet je van het.

Leon de Kogel gaat de plaats van Alexander Gerndt innemen. Een begrijpelijke wissel na de goede invalbeurten van de Houtenaar. Toch een kanttekening van deze zijde aangezien De Kogel als invaller met zijn opportunistische spel iets kan forceren. Of de Zweedse spit die rol ook aankan is nog maar de vraag. Na de wedstrijd tegen Ajax breekt de winterstop aan en begin januari gaat FC Utrecht naar Portugal voor een trainingskamp.

De tegenstander: Ajax
Tijdens de bekerwedstrijd in de Galgenwaard eerder dit seizoen was Ajax heer en meester. De Utrechters leerden echter snel want de uitwedstrijd in de Arena voor de competitie wist de ploeg van Wouters keurig met een gelijkspel af te sluiten. De Amsterdammers zitten echter weer in een goede flow. De laatste zes wedstrijden werden allemaal gewonnen. Afgelopen donderdag moest Ajax in Groningen aantreden voor de beker en speelde daar de plaatselijke FC van de mat. De vorm is dus goed bij Ajax die in Siem de Jong een sterke spits hebben, maar met de Denen Eriksen en Fischer ook erg gevaarlijk is. Ajax is momenteel misschien wel de best in vorm zijnde ploeg van de eredivisie. Tegen FC Utrecht wisten ze echter de laatste vijf ontmoetingen voor de competitie echter niet te winnen. Dat zal men graag willen ombuigen in de wetenschap dat er dit seizoen buitenshuis nog niet werd verloren.

Scheidsrechter is zondag Danny Makkelie en de wedstrijd begint om 12.30 uur. De kassa's zijn zondag gesloten.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Sarota - Kali - Takagi - Oar
Mulenga - De Kogel

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing