FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrado

05-04-2013

1 reactie


FC Utrecht won afgelopen week in eigen huis met 2-1 van VVV-Venlo. Hoewel de ploeg al snel met 2-0 voor stond, maakten de mannen van Wouters het nog spannend door al snel achteruit te gaan lopen. Helemaal niet nodig, want VVV was in die fase rijp voor de slacht. Gelukkig kwamen de Venlonaren niet verder dan één tegengoal en had FC Utrecht nog wel een paar grote mogelijkheden om de marge te vergroten. Maar goed, de drie punten zijn binnen en de playoffs zijn zo goed als zeker een feit.

Playoffs
Om nog zekerder te zijn, is winst op ADO Den Haag natuurlijk een fantastisch resultaat. Met nog zes wedstrijden te spelen heeft FC Utrecht nu twaalf punten voorsprong op de nummer 9. Nummers 5 tot en met 8 spelen de playoffs voor een plek in Europa. Als PSV derde wordt en de beker wint, zijn er zelfs twee tickets beschikbaar voor de playoffploegen. Drie punten tegen ADO zou het verschil naar vijftien brengen en dat met nog vijf resterende wedstrijden. Voor het eerst in twee jaar zou FC Utrecht dan weer deelnemen aan het toetje aan het einde van het seizoen.

Fysieke wedstrijd
Maar gemakkelijk zal het zondag niet worden. ADO beschikt over een ploeg met kwaliteit en zeker ook behoorlijke fysieke kwaliteiten. De ploeg van Wouters zal het voetballend moeten oplossen. Als het lukt om uit de fysieke speelwijze van ADO te blijven, dan moet FC Utrecht toch de betere kwaliteiten hebben. Het is wel de vraag wie Wouters gaat opstellen. Recentelijk heeft de coach laten weten dat nu de tijd is om spelers die het volgend seizoen moeten gaan doen, in te brengen. Zo maakte Heerings vorige week speelminuten en had Leon de Kogel ook een basisplaats. Uit de tweets van Rene van den Berg blijkt dat Mike van der Hoorn en Jacob Mulenga weer fit zijn. Vorige week startte Mulenga vanaf de bank omdat men voorzichtig met hem om wil gaan. Hij kan natuurlijk belangrijk zijn in de playoffs. Nu deze toch al zo goed als zeker zijn bereikt, is het logisch dat hij daarvoor enigszins voor gespaard wordt.

Toornstra
Tommy Oar begon vorige week op de bank, maar misschien mag hij zondag weer vanaf het begin aantreden. Dat zou dan weer ten koste gaan van Edouard Duplan, die tegen VVV het eerste doelpunt maakte. Een positie die Wouters ook anders moet invullen in het volgende seizoen is die van Kali. De middenvelder viel afgelopen weken vooral op door passes opzij of naar achteren. Een van de redenen waarom VVV nog terug kwam in de wedstrijd. Het kan zo maar zijn dat ook voor Wouters nu het moment is aangebroken om Mårtensson een aantal wedstrijden op deze positie aan het werk te zien. Marcus Nilsson, Bob Scheepers, Sjakie Takagi en Adam Sarota zijn niet inzetbaar. Voor Jens Toornstra is het een weerzien met de club die hij in de winter verruilde voor FC Utrecht.

De tegenstander: ADO Den Haag
De ploeg van Maurice Steyn moet de topscorer missen. Danny Holla is namelijk voor deze wedstrijd geschorst. Vorige week werd de ploeg met 4-0 verslagen door RKC Waalwijk. Opvallend waren de fouten van Beugelsdijk, die normaal gesproken met zijn tomeloze inzet en harde strijdwijze een positieve  bijdrage heeft voor ADO Den Haag. Spits Mike van Duinen maakt een goed seizoen door en staat in de belangstelling van diverse club, waarbij het gerucht gaat dat FC Utrecht één van die clubs is. Voor ADO is de wedstrijd van zondag ook van groot belang in het strijd om bij de eerste 8 te eindigen. De achtste positie is momenteel de plek die ADO inneemt op de ranglijst maar NEC heeft een gelijk aantal punten, terwijl Heracles slechts twee punten minder heeft. Aan de andere kant heeft Den Haag maar twee punten achterstand op de nummer 7, sc Heerenveen. Maar de ploeg van Van Basten lijkt op het juiste moment de vorm te hebben gevonden.

De scheidsrechter is zondag Pieter Vink en hij zal om 12.30 uur voor de aanvang fluiten in Stadion Galgenwaard. Volgende week moet FC Utrecht op bezoek bij AZ uit Alkmaar.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Toornstra - Mårtensson - Asare - Oar
De Kogel - Van der Gun

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing