FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #tweutr

01-02-2013

4 reacties


FC Utrecht is 2013 goed gestart met zes punten uit twee wedstrijden. Afgelopen zondag werd het tweede duel gewonnen. Met 3-1 werd Willem II terug naar Tilburg gestuurd. Toch was er nog wel wat ruimte voor kritiek aangezien de eerste helft van die wedstrijd het aankijken niet waard was. Toch overheerst terecht het gevoel dat de drie punten gewoon weer binnen zijn en de afstand naar beneden met negen punten nog steeds een ruime voorsprong is. Doordat Vitesse een achterstand tegen Ajax omboog naar een overwinning, zat er helaas geen stijging op de ranglijst in. FC Utrecht heeft een achterstand van twee punten op Vitesse en Feyenoord. 

Afgelopen donderdag sloot de transferwindow in Nederland. Gezien alle actie op de slotdag blijven clubs opportunistisch te werk gaan. Waarom wachten tot de laatste dag als je een maand lang kan onderhandelen? Nu worden er deals gemaakt onder tijdsdruk met alle gevolgen voor de prijs die betaald moet worden. FC Utrecht kwam echter niet als verliezer uit de transferperiode. De club raakte weliswaar Bovenberg en Gerndt kwijt, maar daar staat de komst van Jens Toornstra tegenover. Van een leegloop was geen sprake. Bovenberg was bankzitter/tribuneklant en Gerndt heeft wel laten zien kwaliteit te hebben, maar heeft dat nooit echt in een hoog rendement weten uit te drukken. De komst van Toornstra moet FC Utrecht weer verder helpen. Zeker ook in verdere toekomst waarin een vervolgtransfer niet uitgesloten wordt.

Zondag moet de ploeg van Jan Wouters op bezoek bij FC Twente. Nieuweling Toornstra zal waarschijnlijk meteen een basisplaats krijgen, nu Adam Sarota de rest van het seizoen is uitgeschakeld. De in goede vorm verkerende Australiër liep tegen Willem II een kruisbandblessure en een scheurtje in de meniscus op. Jacob Mulenga keerde deze week weer terug vanuit de Africa Cup. De Zambiaan werd al in de eerste ronde uitgeschakeld en speelde in de drie poulewedstrijden slechts een half wedstrijdje mee. Voor FC Utrecht een welkome aanvulling, zeker nu Gerndt is verkocht aan Young Boys. Tommy Oar is nog niet hersteld van zijn hamstringblessure en zal zeker niet spelen. Verder kan Wouters over iedereen beschikken. Cervero Markiet is overigens aan de selectie toegevoegd als backup voor Mark van der Maarel nu Bovenberg vertrokken is naar N.E.C.

De tegenstander: FC Twente
FC Twente kende een roerige week. Zo dacht de club Leroy Fer voor een kleine tien miljoen verkocht te hebben aan het Engelse Everton maar door een niet zo handige opmerking van voorzitter Joop Munsterman ketste de deal uiteindelijk af. Nadeel voor FC Utrecht is dat Fer nu zondag mee kan spelen bij de Tukkers. Daarentegen kan Steve McLaren geen beroep doen op Chadli. De Belg is wegens blessureleed voorlopig uitgeschakeld. Nicky Kuiper en oud FC Utrecht speler Tim Cornelisse hebben de club op huurbasis verlaten en rechtsback Rosales is geschorst. FC Twente staat momenteel op een tweede plaats met slechts één punt achterstand op koploper PSV. Sinds 2004 wist FC Utrecht niet meer in Enschede te winnen. Scheidsrechter is zondag Kevin Blom. Volgende week zondag speelt FC Utrecht om 12.30 uur een thuiswedstrijd tegen N.E.C.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Duplan - Toornstra - Kali - Asare
Van der Gun - Mulenga

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing