FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #rjcutr

19-09-2012

4 reacties


Hoewel er nog een ronde Champions League (woensdag) en Europa League (donderdag) voor de deur staan, kijken wij toch alweer uit naar de vrijdag. Dan moet FC Utrecht het opnemen tegen Roda JC uit Kerkrade. Door de supporters wordt er in ieder geval nog nagenoten van het optreden van afgelopen zondag tegen PSV. Met een wedstrijdmentaliteit die op het lijf van de Utrecht fan is geschreven, streden de mannen van Wouters afgelopen zondag voor elke meter en gekoppeld aan die passie en vechtlust, ook goed voetbal. Het resultaat mocht er ook zijn (1-0 winst met uiteindelijk 9 man over de finish getrokken), maar het was vooral de manier waarop het resultaat werd behaald dat de fans weer enthousiast maakte. Hopelijk gaat deze speelwijze en instelling een vervolg krijgen voor de rest van het seizoen. Ook als de tegenstanders van minder kaliber zijn. Dan gaat het ook lukken om de afgehaakte toeschouwers weer terug te krijgen in de Galgenwaard en bovendien zal het publiek dan sneller achter de ploeg gaan staan, ook als het even iets minder gaat. Dat was toch de combinatie die vroeger voor extra punten zorgde. Laatste seizoenen heeft het publiek toch vooral tegen de ploeg gewerkt, met uitfluiten van Utrechtse jongens als Kali en Nijholt als dieptepunt.


Maar laten we positief naar vrijdag gaan kijken. Het zou heel prettig zijn als Asare, Martensson en Mulenga weer fit zijn. De wedstrijd tegen PSV leverde namelijk behalve drie punten, ook twee rode kaarten op. Anouar Kali is wegens twee keer geel, dus rood, automatisch voor één wedstrijd geschorst. Asare of Martensson zou hem kunnen vervangen. Waarbij vanuit deze zijde wel de wens wordt uitgesproken dat er in de manier van spelen niets gaat wijzigen. Het systeem, zoals ingezet tegen NAC, lijkt te werken, dus waarom veranderen? De andere rode kaart was voor Alexander Gerndt, die een typische overtreding voor een aanvaller maakte. Hij is inmiddels voor twee wedstrijden geschorst en mist behalve Roda JC ook de bekerwedstrijd tegen Ajax. Erg jammer, aangezien de Zweed een gretige en gedreven indruk maakte tegen PSV. Voor hem zou Mulenga als diepe spits ingezet kunnen worden.

In dat geval hoeft er verder niet veel geschoven te worden. Duplan kan op rechts blijven spelen en Van der Gun als tweede spits. Keuze moet er wel gemaakt worden op links. Mag Tommy Oar het een paar wedstrijden achter elkaar laten zien, of wordt hij vervangen door Asare/Martensson? Adam Sarota lijkt zo langzamerhand zijn plek te hebben afgedwongen. De Australiër die lange tijd gebukt leek te gaan onder de druk van het spelen voor een groot publiek, laat zien wat er in het verleden al gedacht werd. Dat hij van de drie Aussies eigenlijk de beste voetballer was. Met Tommy Oar dicht tegen het elftal en Michael Zullo weer fit na zijn blessure, lijkt de gok om drie Australiërs te halen om Oar niet in zijn eentje te laten komen, zich uit te betalen. Misschien dat Sarota de rol van Anouar Kali vrijdag over kan nemen zodat Asare zich meer op een aanvallende taak kan richten.

De tegenstander: Roda JC

Roda JC kent een matige seizoenstart. Net als voor FC Utrecht geldt, geldt bij Roda het credo dat het geld op is en dat vooral bezuinigd dient te worden. De club nam in de zomer afscheid van succestrainer Harm van Veldhoven, die naar België vertrok. Voor hem in de plaats kwam Ruud Brood, die een uitstekend seizoen met RKC Waalwijk achter de rug had. Onder zijn leiding werd RKC Waalwijk de verrassing van de Eredivisie en haalde het zelfs de play-offs. Aanvalsleider en doelpuntenmachine Malki werd tegen verwachting wel voor de club behouden. Ruud Vormer (Feyenoord) en Mads Junker (KV Mechelen) vertrokken wel. Verdediger Tamata werd gehuurd van PSV en Krisztian Nemeth kwam met de trainer mee van RKC. Amin Affane is gehuurd van Chelsea. Roda JC won thuis van Willem II (3-0) en speelde, net als FC Utrecht, thuis gelijk tegen PEC Zwolle (1-1). Nederlagen waren er uit tegen PSV, RKC Waalwijk en AZ. Momenteel staat Roda JC op de dertiende plaats met 4 punten uit 5 wedstrijden. FC Utrecht heeft vier punten meer en staat 8ste.

In Kerkrade is vrijdag Ed Janssen de scheidsrechter en de wedstrijd begint om 20.00 uur. FC Utrecht supporters kunnen de wedstrijd bezoeken via een auto- of buscombi. Kaartverkoop loopt uiterlijk tot en met donderdag. Voor meer info zie www.fcutrecht.nl/kaartverkoop/uitwedstrijden.

Vermoedelijke opstelling:
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Duplan - Asare - Sarota - Oar
Mulenga - Van der Gun

foto: www.fcupdate.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing