FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #rkcutr

09-11-2012

5 reacties


Afgelopen week hield FC Utrecht de mooie ongeslagen reeks in stand door met maar liefst 1-5 te winnen bij Willem II. Alleen maar complimenten voor FC Utrecht. Niet alleen van de media maar ook de trainer van de tegenstander gaf aan dat dit de beste ploeg was waar hij dit jaar tegen gespeeld heeft. De complimenten waren terecht, maar geven tegelijkertijd een druk naar de toekomst. De verwachtingen worden op deze manier steeds hoger en de vraag is of dat terecht is. Immers, deze jonge ploeg is goed bezig, maar zal ook zeker nog wel eens onderuit gaan. Daar zal iedereen toch wel rekening mee moeten houden. Hopelijk beseffen de supporters, maar vooral de media, dat ook. Nu wordt de club de hoogte ingeschreven, maar hoe zal het zijn na twee nederlagen?

Laten wij maar genieten van het moment. Supporters weten best wel dat we nog steeds in opbouw zijn op technisch vlak en dat er op economisch vlak nog wel de nodige tekorten opgelost moeten worden. Voorlopig staan we keurig op een vierde plek. Wie had dat verwacht. Komend weekend wacht RKC Waalwijk. Een mooie testcase wat RKC is niet te onderschatten. Qua personele bezetting wordt het iets lastiger. Cedric van der Gun liep tegen Willem II een knieblessure op, die hem tot de winterstop langs de kant houdt. Daarom hoeft de trainer nu geen keuze meer te maken tussen hem en Alexander Gerndt (goed voor twee goals tegen Willem II). Op het middenveld zal Adam Sarota vervangen moeten worden. Ook hij heeft last van een knieblessure, al is bij hem niet duidelijk hoe lang hij hiermee zoet is. Hij kan volgende week in ieder geval ook niet aanschuiven bij het nationale team van Australië. Bij FC Utrecht zal hij waarschijnlijk vervangen worden door Johan Martensson. De Zweed, die vorig jaar basisspeler was, is dit seizoen vooral bankzitter door de goede ontwikkelingen van onder andere Kali en de al genoemde Sarota. Goed nieuws voor de aanvoerder Asare. De Ghanees werd opgeroepen voor zijn nationale elftal. Negatieve kant van de zaak zou kunnen zijn dat hij dan ook wordt opgeroepen voor de Africa Cup, waar waarschijnlijk ook Mulenga aan gaat deelnemen. FC Utrecht zou dan na de winterstop enige tijd geen beroep kunnen doen op dit duo.

Tommy Oar, de andere international van de Socceroos, was deze week ziek, maar trainde vandaag wel weer gewoon mee. Van hem is de verwachting dat hij morgen gewoon mee kan spelen. Dit geldt ook voor Jacob Mulenga. De Zambiaan, ook weer opgeroepen voor zijn land, kreeg wat rust tijdens de training van deze week, maar zal naast Gerndt opgesteld worden. Ook hij wist vorige week twee keer te scoren waardoor FC Utrecht het doelsaldo een mooie boost gaf. Verder kent de ploeg van Wouters geen nieuwe personele problemen. Ayoub traint weer mee en Duplan is herstellende. Wouters heeft al aangegeven te verwachten dat RKC Waalwijk compact gaat spelen en predikt daarom vooral geduld. Wat dat betreft komt het duel tegen FC Groningen op het netvlies waarin FC Utrecht niet in het mes van de Groningse counters wilde lopen. Met de vocale steun van een wederom goed gevuld uitvak, kan er hopelijk wederom een vervolg gegeven worden aan de ongeslagen status in uitwedstrijden.

De tegenstander: RKC Waalwijk
Het treffen met RKC Waalwijk is een bijzondere wedstrijd. Zo zit bij RKC Erwin Koeman op de bank. De trainer was vorig seizoen nog actief in Utrecht maar stapte op omdat hij zich niet goed genoeg kon focussen op Zoudenbalch. De oefenmeester wilde dat hij zich met de selectie meer kon afsluiten op het drukke en vrij toegankelijke trainingscomplex. Verder speelt de huurling van vorig seizoen, Rodney Sneijder, nu voor RKC. Het niet contracteren door FC Utrecht leverde de clubleiding veel commentaar op, maar door het goede presteren van de jongelingen, wordt er inmiddels niet veel meer over het vertrek van Sneijder gesproken. Sneijder is overigens zijn basisplaats in Waalwijk kwijtgeraakt aan Nourdin Boukhari. De Utrechter  begon het seizoen uitstekend maar kent volgens Koeman een terugval. Aankoop Teddy Chevalier is de gevaarlijkste man bij RKC Waalwijk. De spits heeft er na elf wedstrijden al zes in het net liggen. Afgelopen week verloor RKC bij NAC Breda maar was het eigenlijk wel de bovenliggende partij. RKC mist in ieder geval Janssen, Jungschläger, Barroilhet, Ramos en oud Utrechter Lamey. RKC won voor het laatst in eigen stadion van FC Utrecht in 2004. Van de vijf volgende ontmoetingen won FC Utrecht er drie en werden er twee gelijkgespeeld.

De scheidsrechter in Waalwijk is Wiedemeijer.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Martensson - Kali - Asare - Oar
Mulenga - Gerndt

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing