FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #pecutr

07-08-2014

1 reactie


We gaan weer beginnen. Na een lange rustperiode, onderbroken door een WK, gaat morgen voor FC Utrecht weer de competitie van start met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De selectie en staf ondergingen de laatste maanden een complete metamorfose. Van Jan Wouters werd afscheid genomen, Rob Alflen schoof door naar de positie van hoofdtrainer. Van Jupiler League kampioen FC Dordrecht kwam Harry van den Ham de staf versterken en ook Sjors Ultee maakt nu zijn opwachting als assistent. Danny Koevermans is de nieuwe spitsentrainer.

Ook in de selectie een tal van nieuwe spelers. Vertrokken zijn onder andere Mulenga, Delpierre, Agudelo, De Ridder, Bulthuis, Van der Gun, Martensson en Nilsson. Gelukkig wist FC Utrecht snel een aantal ‘nieuwe’ gezichten te presenteren. Willem Janssen werd definitief overgenomen van FC Twente en is na zijn langdurig blessureleed meteen gebombardeerd tot aanvoerder. Verrassend was de terugkeer van Kali. Vertrok naar Roda JC nadathij er niet uitkwam met FC Utrecht toen zijn contract afliep, maar kon door de degradatie van zijn nieuwe club transfervrij vertrekken. Aangezien oude liefde blijkbaar toch niet roest, keert hij weer terug op het vertrouwde nest. Voorin kwam Ruud Boymans van AZ, Nacer Barazite van Monaco, Leon de Kogel terug na een verhuurperiode bij VVV, Danny Verbeek wordt gehuurd van Standard Luik (was vorig seizoen verhuurd aan NAC) en is er een Amerikaanse aanwinst van 18 jaar, Rubio Rubin. Helaas voor Alflen is alleen Leon de Kogel tegen PEC Zwolle inzetbaar. De rest is helaas geblesseerd of nog niet speelgerechtigd. Nacer Barazite kan wel spelen, maar is nog niet volledig fit na een seizoen van weinig spelen met de nodige blessures.

Achterin is Michael Zullo de beoogde linksback. Na zijn verhuurperiode leek de Australiër de eerste keuze, maar een gescheurde kruisband gooide roet in het eten. Hij zal er naar verwachting negen maanden uit zijn. Van Heerenveen kwam deze zomer Christian Kum over. Op meerdere plaatsen inzetbaar in de achterhoede en nu mogelijk de oplossing voor de linksback positie. Eigenlijk is Kum meer op zijn plek als centrale verdediger maar hij kan ook uit de voeten als back. Yannick Cortie kwam over van de beloften maar of Alflen al voor hem kiest is de vraag. Naast Kai Heerings zal Ramon Leeuwin de rechter centrale verdediger zijn. Hij kwam over van Cambuur Leeuwarden, waar hij zich vorig seizoen ontpopte tot leider van de verdediging en een uitstekend seizoen draaide. Voor hem ook een weerzien met zijn oude club aangezien hij in de jeugd al op Zoudenbalch speelde. Toen eigenlijk nog als aanvaller, inmiddels een paar linies teruggezakt.

Op rechts zal Alflen moeten kiezen tussen Van der Maarel en Markiet. Het middenveld is goed bezet. Keuze genoeg met Toornstra, Janssen, Kali, Ayoub, Diemers, Quesada en Sarota.  Slechts drie plekken beschikbaar nu gekozen is voor 4-3-3. Door de blessures voorin zal Diemers waarschijnlijk rechtsbuiten spelen waardoor er nog maar drie middenvelders teleurgesteld hoeven te worden. Zoals het er nu naar uitziet zullen Ayoub, Quesada en Sarota genoegen moeten nemen met een plaats op de bank of tribune. Voorin zijn Duplan en Oar ook nog niet beschikbaar. Duplan is er vermoedelijk weer lang uit doordat zijn gebroken knieschijf helaas opnieuw gebroken is. Oar raakte geblesseerd op het WK, maar zijn blessure schijnt mee te vallen.

De tegenstander: PEC Zwolle
PEC Zwolle is het nieuwe seizoen al goed begonnen. In Amsterdam werd landskampioen Ajax verslagen in de strijd om de Johan Cruyff schaal. Toch moeten de Zwollenaren vandaag even een teleurstelling verwerken. Uitblinker Mokotjo verkast zo goed als zeker naar FC Twente. Wel heeft de club van Ron Jans Lukoki overgenomen van Ajax. Het is nog niet duidelijk of deze morgen als mee zal spelen. Oud FC Utrechter Joost Broerse is wel weer van de partij. Bij Zwolle nog een speler met een Utrechts verleden. Soufian Moro verruilde deze zomer FC Utrecht voor PEC Zwolle.

De wedstrijd staat vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter Braamhaar. De aftrap is om 20.00 uur. Volgende week zondag speelt FC Utrecht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Promovendus Willem II komt dan op bezoek. Die wedstrijd begint om 14.30 uur in de Galgenwaard.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter

Van der Maarel – Leeuwin – Heerings – Kum

Janssen – Toornstra – Kali

Diemers – De Kogel – Barazite

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing