FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #pecutr

30-08-2013

1 reactie


De eerste overwinning is binnen. Door een 2-0 zege op AZ creëerden de mannen van Wouters iets van rust in de tent. Nog geen reden voor polonaise, maar de onredelijke druk is een beetje van de ketel. Het zou mooi zijn als deze overwinning een passend vervolg krijgt in Zwolle, waar zondag het duel tegen de huidige koploper in de eredivisie plaatsvindt.

Verhuur
Bij FC Utrecht werden deze week Michael Zullo en Leon de Kogel verhuurd aan respectievelijk Adelaide United en VVV-Venlo. De linksback Zullo hoopt zo weer speelminuten te krijgen en zijn plaats in de selectie voor het wereldkampioenschap in Rio veilig te stellen. Voor Leon de Kogel geldt dat hij eens een serie van wedstrijden moet gaan spelen en die kans is in Venlo groter dan in Utrecht. De Kogel was vrijdagavond meteen succesvol voor VVV. Hij scoorde in de 87ste minuut het derde Venlose doelpunt tegen MVV.

Spits
Op de vrijdagtraining bleek dat Jacob Mulenga, waarvan FC Utrecht heeft aangegeven de Zambiaan deze transferperiode niet meer te laten vertrekken, last heeft van een hamstringblessure. De vraag is of de aanvaller op het Zwolse kunstgras zal aantreden. Op de training werd Bob Schepers op de positie van Mulenga geposteerd, maar of de, van origine, vleugelspeler naast Steve de Ridder zal spelen, is afwachten. Wouters heeft nog een (beperkt) aantal andere opties. Zo zou de voor de beloften van Oranje geselecteerde Romano van der Stoep kunnen spelen. Elroy Pappot speelde afgelopen seizoen ook in de gewonnen wedstrijd tegen Zwolle. Misschien maakt hij kans op minuten. Verder zou ook Toornstra of Janssen dichter richting de Belgische spits kunnen spelen of krijgt Sjakie toch weer een kans?

Jong Oranje
Achterin zijn er geen wijzigingen. Robbin Ruiter is, net als Adam Sarota, Kenny Teijsse, Cedric van der Gun en Edouard Duplan, nog geblesseerd, dus Jeroen Verhoeven zal weer in de goal staan. De vier verdedigers zijn genoegzaam bekend. Het middenveld is door de problemen in de voorste linie nog een beetje een vraagteken. Yassin Ayoub zal ongetwijfeld spelen. De voor Jong Oranje geselecteerde middenvelder vult de rol die Kali vorig jaar bekleedde inmiddels met verve in en zal het vertrouwen van de trainer wel krijgen. 


De tegenstander: PEC Zwolle
PEC Zwolle is verrassend de koploper in de eredivisie. Alle vier de duels werden gewonnen door de ploeg van de nieuwe trainer Ron Jans. Jans borduurt rustig verder op het goede werk dat Langeler en Stam hebben afgeleverd en Zwolle speelt fris en onbevangen. Uitblinker is onder andere Youness Mokhtar. De Utrechter, voorheen PSV, staat daardoor in de belangstelling van diverse clubs. Of het aan het einde van de transferperiode nog tot een transfer komt is de vraag. Zou voor PEC Zwolle een behoorlijke aderlating zijn. Maar door alles op te hangen op Mokthar zouden we tekort doen aan de rest van het team. Oud FC Utrecht speler Joost Broerse zal ongetwijfeld weer op de bank beginnen. De centrale verdediger had de pech dat hij aan het begin van de competitie last had van een blessure. Door het uitstekend draaien van het elftal, is het logisch dat Jans ervoor kiest om vast te houden aan zijn basiself. Supersub Gyon Fernandez zou door de blessure van Saymak weleens kunnen debuteren in de basis.

Eric Braamhaar is zondag in Zwolle de scheidsrechter. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Volgende week is er een interland weekend. Daardoor speelt FC Utrecht op 5 september een oefenwedstrijd bij en tegen Elinkwijk. Op 15 september is RKC Waalwijk te gast in de Galgenwaard.

 

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Verhoeven

Van der Maarel – Derijck – Heerings – Bulthuis

Toorenstra – Ayoub – Janssen – Oar

Schepers – De Ridder

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing