FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #pecutr

26-04-2013

2 reacties


Een keurige 3-0 overwinning op NAC Breda zorgde ervoor dat FC Utrecht definitief de playoffs start met een uitwedstrijd. Nummer zeven kan namelijk niet meer inlopen en dus heeft FC Utrecht in de eerste playoff ronde het thuisvoordeel. FC Utrecht kwam tegen de tegenvallende Bredanaars niet in de problemen en speelde voor het eerst met het toekomstig centrale duo in de basis.


Statistieken
Zondag moet FC Utrecht op bezoek bij PEC Zwolle. De promovendus presteert boven verwachting goed en heeft al zes thuisduels op rij niet verloren. FC Utrecht wist de laatste vier uitduels niet te winnen, dus op voorhand geen makkelijke confrontatie. Toch is de balans wel in het voordeel van de Utrechters. Van de 12 eerder gespeelde wedstrijden in Zwolle, wist FC Utrecht vijf keer te winnen tegenover drie zeges voor de thuisploeg. Maar statistieken tellen niet zodra het eerste fluitsignaal heeft geklonken.

Heerings
De vraag is natuurlijk met welke elf Jan Wouters gaat starten. Zo zijn Sarota en Takagi in verre oorden aan het herstellen. Marcus Nilsson en Bob Schepers zijn ook nog niet hersteld van hun blessures. Tommy Oar heeft een enkelblessure en kan ook niet spelen. Van der Gun en Mulenga worden gespaard voor de playoffs en zullen zeker niet spelen op het kunstgrasveld. De coach kan wel weer beschikken over Wuytens, Kali en Bulthuis. Maar het is de vraag of die alledrie zullen spelen. Zo twitterde Rene van den Berg dat Wouters weer speelminuten wil geven aan Heerings. Ook Markiet zou zijn opwachting maken volgens de Utrecht watcher. Dat zou betekenen dat het duo Van der Hoorn – Heerings weer gaat starten en zo weer beter op elkaar ingespeeld kan raken ter voorbereiding op het komende seizoen.

Opstelling
Johan Mårtensson liet wederom zien goed uit de voeten te kunnen op de positie van Kali, dus het zou logisch zijn als hij zijn plaats in de basis mag behouden. Als het klopt dat Markiet gaat spelen, zal dit ten koste gaan van Mark van der Maarel. De rechtsback, die onlangs zijn contract verlengde, zal dan ook eens mogen genieten van een beetje rust. Ook Markiet verlengde zijn contract. Hij zal de concurrentie moeten aangaan met Van der Maarel en zou dan zondag kunnen laten zien dat hij eraan komt. Aangezien Duplan, hij verlengde helaas zijn contract niet, samen met Leon de Kogel in de voorste linie zal spelen, is er nog een positie open op het middenveld. Toornstra, Mårtensson en Asare zijn normaal gesproken de zekerheidjes. Door de blessure van Oar en het sparen van Van der Gun (hij staat op het punt om te verlengen), is er ruimte links op het middenveld. Yassin Ayoub zou daar kunnen spelen, maar de verwachting is dat Michael Zullo ten opzichte van vorige week een linie opschuift en de vierde man op het middenveld wordt. De elfde plek in het veld wordt natuurlijk weer ingenomen door Robbin Ruiter.

De tegenstander: PEC Zwolle
Vooraf bestempeld om samen met Willem II uit te vechten wie zou degraderen. Niets is minder waar. Willem II vecht inderdaad tegen degradatie, maar PEC Zwolle verrast vriend en vijand met hun spel. Waar de punten eerst nog uitbleven, was er vooral waardering voor het spel en de bijbehorende spelopvatting. Inmiddels zijn er ook de nodige punten gehaald, waardoor de ploeg op een verdienstelijke elfde plaats staat en ze niet meer hoeven te vrezen voor eventuele promotiedegradatiewedstrijden. Officieel hebben ze nog één puntje nodig, maar in de praktijk zullen ze dat niet nodig hebben. Bij PEC Zwolle is Joost Broerse de aanvoerder. De oud FC Utrecht speler was vorige week geschorst, maar kan tegen zijn oude cluppie weer acte de presence geven.

De wedstrijd begint zondag om 14.30 in het Oosterenk stadion in Zwolle. Scheidsrechter van dienst is deze middag Dennis Higler. Volgende week zondag speelt FC Utrecht wederom een uitwedstrijd. Ditmaal moet de ploeg van Wouters nog iets noordelijker reizen. In Heerenveen zou dan een voorproefje kunnen wachten als generale repetitie in aanloop naar de eerste playoff ronde waar sc Heerenveen zomaar de tegenstander zou kunnen zijn.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Markiet – Van der Hoorn – Heerings – Bulthuis
Toornstra – Mårtensson – Asare – Zullo
Duplan – De Kogel

 

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing