FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #necutr

15-03-2014

5 reacties


FC Utrecht moet het opnemen tegen N.E.C. in Nijmegen. De nummer laatst van de eredivisie heeft slechts vijf punten achterstand op Utrecht en komt bij winst heel angstig in de buurt. Verliezen mag dus geen optie zijn voor de mannen van Wouters. Bij een gelijkspel blijft in ieder geval de marge van de Nijmegenaren, maar moet er wel gekeken worden naar de uitslagen van de concurrerende clubs.

Wouters lijkt het elftal te gaan omgooien. Na twee wedstrijden waarin de accenten werden gelegd op het tegenhouden (waarbij Twente een onverwacht puntje opleverde en PSV een kansloze nederlaag), lijkt het elftal nu uit de schulp te mogen kruipen. Van een 4-5-1 systeem lijkt het nu ineens een 4-2-4 te gaan worden. Al is het natuurlijk is ook weer zomaar een 4-4-2. Het is maar net hoe je het interpreteert. De Ridder krijgt waarschijnlijk weer vanaf het begin gezelschap van Agudelo. Hierdoor hoeft hij niet op te boksen tegen een overmacht van verdedigers en kan hij zich hopelijk weer focussen op het spel in plaats van op de tegenstander en scheidsrechter.

Verder lijkt Cedric van der Gun in de basis te gaan starten. Voeg daarbij Tommy Oar en dan is het allemaal erg aanvallend. Gelukkig weer wel, want voetbal wordt toch gespeeld om de mensen te vermaken. Adam Sarota is samen met Ayoub op het middenveld het kind van de rekening. Toornstra en Martensson lijken de twee middenvelders te worden. Ook achterin andere namen. Na zijn schorsing is Mark van der Maarel weer beschikbaar. Hij zal de rechtsback positie van Markiet gaan innemen. Aan de linkerkant is Bulthuis weer inzetbaar. Hij komt terug van een blessure en zal, bij voldoende fitheid, de positie van de tegenvallende Dorda gaan innemen. Kai Heerings mag vooralsnog blijven staan, hoewel Bjelica nadrukkelijk op de deur klopt voor de linker centrale positie.

Slot op de deur is ook dit keer weer Robbin Ruiter. Hoewel hij de laatste twee dagen niet op het trainingsveld is gesignaleerd, zal hij wel zijn vertrouwde positie in de goal innemen. Het is goed om te zien dat in deze belangrijke periode de ziekenboeg begint leeg te stromen. Alleen Janssen, Koevermans,  Mulenga en Duplan zijn nog punt van aandacht voor de medische staf qua blessures.

De tegenstander: N.E.C.
N.E.C. verloor vorige week de uiterst belangrijke pot tegen en bij Roda JC. Bij winst had het gat tussen Roda JC en de overige staartclubs behoorlijk groot geworden, waardoor Roda JC meteen had moeten vrezen voor rechtstreekse degradatie. Het liep echter anders. Dit had vooral te maken met het zwakke optreden van keeper Johnson. Verwacht wordt derhalve ook dat de keeper komende zondag plaats zal moeten maken voor oud gediende Gentenaar. Of deze meteen het juiste wedstrijdritme te pakken heeft, zullen de Utrechtse voorwaartsen moeten uitvinden. Na thuiskomst uit Kerkrade werden de spelers (is tegenwoorden een nieuw traditioneel gebruik na wat nederlagen) opgewacht door supporters waarbij zelfs een enkele klap richting de spelers is gevallen. Hoe de ploeg omgaat met dit fenomeen is de vraag. Slaat de angst nu helemaal in de ploeg, of richten ze zich op en staan ze getergd aan de start?

Hopelijk heeft Jan Wouters deze week de beelden getoond van de eerste helften van FC Utrecht tegen Groningen en Twente, waarin de ploeg als makke schaapjes uit de kleedkamer was gekomen. Het besef moet er nu echt zijn dat een wedstrijd 90 minuten duurt en niet pas na 45 minuten begint. In deze fase zijn er geen makkelijke tegenstanders meer. Het is jammer dat het uitvak niet vol zit. Volgens berichten op twitter zijn er nog geen 200 fans die meereizen. Steun die de ploeg goed kan gebruiken, moet dan maar van 200 diehards komen. De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Braamhaar en de aftrap is om 14.30 uur.

Vanwege de nucleaire top in Nederland, speelt FC Utrecht volgende week geen wedstrijd. Daarna staat op vrijdag de uitwedstrijd tegen NAC Breda op het programma. Afhankelijk van het resultaat tegen N.E.C. misschien wel een nog belangrijkere wedstrijd.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel – Delpierre – Heerings – Bulthuis
Van der Gun – Toornstra – Martensson – Oar
De Ridder – Agudelo

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing