FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #nacutr

31-08-2012

1 reactie


De sluiting van de transferwindow is nabij. FC Utrecht heeft de laatste dagen geen zaken gedaan, dus kunnen we er redelijker wijze van uit gaan dat we het met de huidige selectie moeten gaan doen. Geen komst van Toornstra, maar ook geen vertrek van Asare of Mulenga. Wel het dure puntenverlies tegen promovendus PEC Zwolle. Met eigenlijk zeven punten uit drie wedstrijden in het achterhoofd, rest de constatering dat de ontbrekende drie punten dus morgen in Breda gehaald moeten worden. Drie punten in Venlo, één punt in De Galgenwaard en hopelijk drie in Breda. De gedachtegang vooraf was toch iets anders, maar als het resultaat toch zeven punten is, zal de Utrecht fan toch redelijk tevreden zijn. Tevreden over het spel tegen PEC zal men niet zijn. Waar tegen VVV nog een hoopgevende tweede helft werd afgeleverd, was het tegen Zwolle een heel stuk minder. Zou het verwachtingspatroon in eigen stadion verlammend werken op onze spelers? Zou de kritische zucht door het stadion bij een foutieve inspeelpass onze spelers doen verlangen naar spelen op verplaatsing, zoals onze zuiderburen zo mooi zeggen. Het is niet te hopen dat dit het geval is, want er zou niets mooiers moeten zijn dan voetballen in de hel van Galgenwaard. Een hel die het in de toekomst weer moet worden. Nu lijkt het wel een hel voor onze spelers. Dat mag nooit de bedoeling zijn. Hopelijk zal met de komst van het sfeerteam de sfeer in de toekomst juist weer aanjagend werken voor onze mannen in het rood/wit.

Op de FC Utrecht site weinig nieuws over wie morgen de strijd gaan aanbinden met NAC. De hesjes bij de foto's zouden duiden op het spelen van Van der Hoorn en Kali. De site van RTV Utrecht geeft hierover een bevestigende uitkomst. Slachtoffers zijn dan Marcus Nilsson, die twee verdienstelijke wedstrijden speelde, maar opbouwend geen toegevoegde waarde heeft, en Johan Martensson. De Zweedse middenvelder is in principe een vaste waarde in de basiself, maar speelde tegen Zwolle weinig overtuigend en gaf wel veel ruimte weg. Van der Hoorn, weer helemaal terug na een gebroken neus, zou opbouwend meer moeten brengen vanuit de achterhoede en Kali zou op het middenveld met zijn techniek toch de voorwaartsen meer in stelling moeten kunnen brengen.

Michael Zullo en Daan Bovenberg zullen, net als Yassin Ayoub, nog ontbreken. Met het oog op de frontlinie rijst de vraag wanneer Jacob Mulenga het weer eens vanaf het begin mag proberen. Eduard Duplan, maker van een mooie goal tegen PEC Zwolle, speelt de laatste tijd niet echt overtuigend. Misschien morgen een uitgelezen mogelijkheid om Mulenga vanaf rechts te laten beginnen en de ook nog niet overtuigende Van der Gun vanaf links. Met Gerndt als diepe spits zou Jan Wouters dan toch weer volgens het gewenste 4-3-3 concept gaan spelen. Zoals vorige week al gemeld, welk systeem het ook zal zijn, hopelijk leidt het tot aanvallend en spectaculair voetbal.

Omdat er vorige week slechts één keer gescoord werd, zal de eerstvolgende Utrechtse goal nummer 2000 in de eredivisie betekenen. Benieuwd wie de maker zal worden van deze jubileumgoal. Mocht het tevens de winnende zijn, dan is die van dubbele waarde. Laten we hopen dat we na nummer 2000 heel snel op weg gaan naar de 2500ste.

De tegenstander: NAC Breda

NAC Breda zag vandaag een transfer van Gudelj naar Fiorentina afketsen. De Bredase club heeft het ook moeilijk met de financiële situatie en had waarschijnlijk graag nog wat willen cashen. Toch kan de club de spelers goed gebruiken. Met één punt uit drie competitiewedstrijden is de start niet al te best. Het enige puntje werd behaald in de openingswedstrijd in Tilburg tegen de gehate buurman Willem II. Daarna gingen wedstrijden tegen FC Twente (thuis) en Ajax (uit) verloren. In Breda gaat men al uit van een moeizaam jaar omdat men dus geen geld heeft om te investeren. De club zag bijvoorbeeld Donny Gorter vertrekken naar AZ. Nieuwkomers zijn er ook. Zo kwam de transfervrije Mark Looms over van Heracles Almelo en huurde de club Danny Verbeek (Standard Luik, daarvoor FC Den Bosch) en Thilo Leugers (FC Twente). Verder contracteerde  men ook de aanvaller Nadir Ciftci. Vorig jaar heeft NAC op spelersgebied een jasje uitgedaan, dus er liggen zeker kansen voor onze FC. De gehuurde Danny Verbeek zal overigens wegens een blessure niet spelen.

In het Rat Verlegh stadion worden morgen om 20.45 uur afgetrapt. Scheidsrechter Liesveld gaat proberen het duel in goede banen te leiden.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Ruiter Van der Maarel - Van der Hoornn - Wuytens - Bulthuis
Duplan - Kali - Asare - Sarota Gerndt - Van der Gun 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing