FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #heeutr

26-04-2014

3 reacties


Na de winst op Heracles en een weekendje rust, volgt de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De druk is er af voor de FC Utrecht spelers. Niets meer te halen of te verliezen in deze competitie. Misschien moeten we daar maar het meest blij over zijn dit seizoen. We hadden tenslotte zomaar met bijvoorbeeld Sparta moeten duelleren om een plek op het hoogste niveau. Die spanning kan ons echt gestolen worden. Playoffs voor Europees voetbal waren ook te hoog gegrepen. Het seizoen gaat nu als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. Toch is er nog wel iets om voor te spelen. Deze week was in het AD te lezen dat de plek op de ranglijst belangrijk is voor het bepalen van de hoogte van de televisiegelden. Dit kan voor een club als FC Utrecht belangrijk zijn om te bepalen of en welke spelers nog aangetrokken kunnen worden.

Maar laten we ons eerst maar eens richten op de wedstrijd zelf. Jan Wouters is aan zijn laatste twee wedstrijden bezig als hoofdcoach van FC Utrecht. De trainer liet in het AD weten goed te kunnen merken dat de druk er bij de spelers af is, waardoor op de training weer ongedwongen de juiste keuzes werden gemaakt. Met andere woorden, er kan vrijuit gespeeld worden en dat zou het spel ten goede moeten komen. Goed nieuws dus voor de diehards die ook weer afreizen naar Heerenveen, hoewel er niets meer op het spel staat. Om 16.15 uur weten we of deze woorden ook bewaarheid zijn.

Wouters mist in ieder geval Janssen, Duplan, Ayoub, Martensson en Van der Gun. Janssen traint inmiddels wel weer volledig mee, maar de vraag is of de staf risico met hem wil nemen of hem gewoon rustig klaarstoomt voor het volgende seizoen. Op het middenveld zal Diemers dan de vervanger zijn voor Martensson, die tegen Heracles een gebroken neus opliep. Voorin zullen De Ridder en Mulenga het spitsenduo gaan vormen. Achterin zullen er geen wijzigingen zijn.

FC Utrecht is inmiddels bezig zich te versterken voor volgend seizoen. Waar eerder al een akkoord werd bereikt met huurling Willem Janssen, richt het de pijlen nu op Ramon Leeuwin. De centrale verdediger staat nadrukkelijk in de belangstelling maar heeft nog wel een doorlopend contract. Toch mag hij vertrekken bij Cambuur bij een goed bod. Ook zijn er volop speculaties over de “nieuwe” trainer. Wordt Alflen doorgeschoven of komt er toch een nieuwe man aan het bewind komend seizoen?

De tegenstander: sc Heerenveen
Voor Heerenveen geldt dat ook zij afscheid nemen van de trainer na dit seizoen. Marco van Basten verlengde zijn contract niet en kiest volgend seizoen voor AZ. De Friezen zijn zo goed als zeker geplaatst voor de playoffs (met mogelijke tegenstander AZ!!).Theoretisch kan FC Groningen qua puntenaantal nog gelijk komen met Heerenveen. Bij Heerenveen is ook dit seizoen weer een hoofdrol weggelegd voor spits Finnbogason. De teller staat inmiddels al weer op 27 goals. De statistieken spreken in het voordeel van de Friezen, maar vorig seizoen (4x) en eerder dit seizoen was het iedere keer FC Utrecht dat met de winst aan de haal ging. Scheidsrechter in het Abe Lenstra Stadion is zondag Dennis Higler. De wedstrijd begint, net als alle overige duels in de eredivisie, om 14.30 uur. Volgende week zaterdag speelt FC Utrecht het laatste duel thuis tegen Vitesse. Die wedstrijd wordt afgetrapt om 18.45 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter

Van der Maarel – Delpierre – Heerings – Bulthuis

Sarota – Toornstra – Diemers – Oar

De Ridder – Mulenga

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing