FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #groutr

25-02-2017

0 reacties


Vanavond om 18:30 uur fluit scheidsrechter Danny Makkelie voor de aftrap van het duel FC Groningen - FC Utrecht. Het duel tussen de huidige nummer 10 en de huidige nummer 4 in de eredivisie is er, zeker in Groningen, één waar vrijwel altijd  goals zijn. De afgelopen jaren eindigde het duel in 1-4, 2-2, 2-0 en 0-2. Die uitslagen zijn, net als de ranglijst op dit moment, per saldo wel iets in het voordeel van FC Utrecht.

Toch spreekt trainer Erik ten Hag in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite over 'revanche nemen'. De 1-5 thuisnederlaag van 16 september 2016 is hij duidelijk nog niet vergeten. Ook de 1-0 winst in de beker op 26 oktober 2016 heeft daar geen verandering in gebracht.

Bij FC Utrecht zijn Wout Brama en Sofyan Amrabat weer inzetbaar. Toch lijkt Ten Hag de voorkeur te geven aan zo min mogelijk wisselingen in de basiself. Patrick Joosten is waarschijnlijk wel afwezig. Hij kampte de hele week al met een kniepijn, overgehouden aan het duel met PEC Zwolle. Vrijdag verliet Joosten de training voortijdig nadat hij in een duel wederom een tik op zijn knie kreeg. Nacer Barazite is de logische vervanger van Joosten.

Een opvallende reserve is naar verwachting Richairo Zivkovic. De oud-speler van FC Groningen kampt met een vormdip, en is daardoor zijn basisplaats kwijt aan Gyrano Kerk. Het jeugdproduct van FC Utrecht was tegen PEC Zwolle bij alle drie de Utrechtse goals betrokken, en gaat de voorkeur te krijgen boven de Ajax-huurling.
Zivkovic lijkt dit wel te snappen getuige zijn uitspraak in het AD: 'Ik heb het zelf zo ver laten komen.'

Naast Zivkovic, Brama en Amrabat nemen zeer waarschijnlijk ook Zakaria Labyad, Jeff Hardeveld en Kevin Conboy plaats op de bank. Een luxe voor Erik ten Hag. Alleen Robbin Ruiter, Edson Braafheid, Rico Strieder en vrijwel zeker Patrick Joosten zijn vanwege een blessure afwezig.

De vermoedelijke opstelling van FC Utrecht:

Jensen
Troupée - Van der Maarel - Janssen - Van der Meer
Leeuwin
Klaiber - Barazite - Ayoub
Kerk - Haller

Tegenstander FC Groningen heeft tien punten minder dan FC Utrecht, en doet volop mee in de strijd voor plaatsing in de play offs. De afgelopen drie duels speelde de ploeg van Ernest Faber tegen de drie Rotterdamse clubs. Tegen Sparta en Excelsior werd gelijk gespeeld, van Feyenoord werd verloren. En die reeks wil Faber doorbreken. Hij kan daarbij niet beschikken over Juninho Bacuna. De jeugdige middenvelder kreeg tegen Sparta al weer zijn derde rode kaart van dit seizoen, en is vanavond geschorst. Ook is Tom van Weert naar verwachting afwezig. Hij scoorde vier keer in vijf duels tegen FC Utrecht (zowel namens Excelsior als FC Groningen). Desondanks dient FC Utrecht alert te zijn, want de Groningse topschutter Mimoun Mahi staat op tien goals. En daarmee staat hij boven Sébastien Haller.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing