FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #groutr

24-01-2015

0 reacties


In de eerste competitie-uitwedstrijd van het kalenderjaar 2015 neemt FC Utrecht het op tegen FC Groningen. Trainer/coach Robby Alflen van de equipe uit de Domstad ziet uit naar het treffen in Euroborg. FCUtrecht.nl blikte met Alflen vooruit op de wedstrijd in Groningen.

"De jongens hebben genoten van het midweekse oefenduel met Borussia Dortmund en er een goed gevoel aan overgehouden", zegt Alflen over de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Duitse Champions League-ploeg, die woensdagavond met het kleinste verschil werd verloren door de Utrechters (0-1).

Blessure Heerings valt mee
Het had er veel van weg dat Kai Heerings in het treffen met de Duitsers een ernstige blessure had opgelopen, maar uit onderzoek bleek de schade gelukkig erg mee te vallen. "Hij heeft vandaag al meters gemaakt op de loopband. Het gaat erg snel. Misschien kan Kai er komend weekend zelfs al weer bij zijn", aldus een opgeluchte Alflen. "Het was prettig om tegen een topploeg als Borussia Dortmund eens spelers goede wedstrijdminuten te kunnen geven, die niet altijd tot de basisploeg behoren."

'Wat meer geduld'
"FC Groningen is halverwege het seizoen overgestapt van een 4-3-3-systeem naar een 4-4-2-speelwijze", weet Alflen. "En ze beschikken over wat gevaarlijke jongens. De Leeuw, Chery, Rusnak, Antonia met z’n snelheid. Het wordt een moeilijk potje, maar geen onmogelijke opgave", stelt de Utrechtse oefenmeester, die zijn ploeg dit seizoen in uitduels al geregeld de volle winst zag pakken. "We proberen uit en thuis hetzelfde te spelen", zegt Alflen. "Wat dat betreft is er niet echt een verschil. Al is het wel zo dat je in uitwedstrijden van nature wat meer geduld opbrengt. Dan is het wat eenvoudiger om in te zakken."

Kansen blijven creëren
Maar dat het daarmee te maken heeft dat FC Utrecht op eigen veld meer puntverlies leed dan het lief was, dat bestrijdt Alflen. "Het gaat om het creëren van kansen. Dat gaat goed. De ene keer heb je wat geluk; twee van de drie goals in de 0-3 uitzege op AZ maken we via de binnenkant van de paal. De andere keer zit het tegen; wij raken tegen sc Heerenveen de paal, zonder resultaat. En zij schieten de bal via de binnenkant van de paal binnen. Het voornaamste is dat je kansen blijft krijgen. Is dat het geval, dan gaat de beloning volgen." 

Feitjes en Weetjes: FC Groningen - FC Utrecht

Zes keer lukte het FC Utrecht om in Eredivisieverband de volle drie punten mee terug naar de Domstad te nemen vanuit Groningen. De plaatselijke FC van aldaar hield bij 17 van de eerdere 35 ontmoetingen de punten in eigen huis en twaalf keer speelden de FC’s in Groningen tegen elkaar gelijk.

FC Groningen doet het in zijn eigen Euroborg de laatste tijd uitstekend. Al elf Eredivisiethuiswedstrijden in successie stapten ze niet als verliezer van het veld in de eigen thuishaven, waar het vorig seizoen nog met 2-0 te sterk bleek voor FC Utrecht.

FC Utrecht is er alles gelegen op zondag weer eens te winnen. De laatste vier keer dat de ploeg van trainer/coach Robby Alflen in actie kwam op zondag, trok de ploeg telkens aan het kortste eind.

FC Groningen-thuis was, eerder dit seizoen, de wedstrijd waarin Ruud Boymans zijn debuut voor FC Utrecht in competitieverband maakte. De spits luisterde zijn eerste optreden in Stadion Galgenwaard namens de Utrechters op met een doelpunt; de enige goal van de middag (1-0). Morgen (zondag) ontbreekt de matchwinner van de heenwedstrijd bij FC Utrecht. De clubtopscorer is herstellende van een blessure, die hem nog zeker enkele weken aan de kant houdt.

Boymans maakte dit seizoen negen treffers; evenveel als Michael de Leeuw, de clubtopschutter van FC Groningen. Hoewel over hem vaak wordt gezegd dat hij veelal invaller is, begon hij bij twaalf van de zeventien optredens in competitieverband dit seizoen in de basis van het team van trainer Erwin van de Looi.

FC Groningen gaat aan kop als het gaat om het moeten toestaan van schoten richting doel. Al 285 keer probeerde de tegenstander dit seizoen de Groningse goal te bestoken. Geen enkele ploeg kreeg zoveel schoten tegen. FC Utrecht, bijvoorbeeld, moest 223 schoten tegen toestaan; evenveel als Ajax en minder dan koploper PSV. Opvallend is dat FC Utrecht wél meer schoten op doel tegen kreeg dan FC Groningen: 112, dus vrijwel exact de helft van het aantal schoten. FC Groningen moest 100 schoten op doel toestaan.

Zijn de tegenstanders alles behalve zuiver bij de doelpogingen die ze tegen FC Groningen ondernemen, de Groningers zelf zijn juist wél heel secuur. Ze schoten 93 van de 208 keer op doel; een zuiverheidspercentage van 45. Alleen Willem II (47 procent) kan een betere score overleggen in de Eredivisie.

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing