FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #groutr

19-01-2013

0 reacties


Nu Koning Winter het land weer regeert, gaat de eredivisie weer van start. Of het verstandig is, moeten de hoge heren zich toch eens gaan afvragen. Met een temperatuur van onder vriespunt is het natuurlijk niet prettig vertoeven op de tribunes en zal dit wel gevolgen hebben voor het aantal bezoekers dat afkomt op de te spelen wedstrijden. Misschien is het een idee om de maand januari te gebruiken voor de winterstop. Bovendien kunnen de clubs dan beginnen als de transferperiode weer dicht is. Hoewel FC Utrecht hoopt(e) op een paar transfers, is de markt behoorlijk rustig en blijkt maar weer dat er weinig geld is bij de meeste clubs. Weinig opmerkelijke transfers, wat misschien ook te maken heeft met het feit dat er in Nederland weinig interessante spelers rondlopen voor de financieel daadkrachtige clubs.

FC Utrecht bracht de beginperiode van januari door in Portugal. In beter weer werd een trainingskamp belegd waarbij twee keer werd geoefend. Tegen Union Berlin was niet zo succesvol maar tegen Hannover '96 was de opgaande lijn zichtbaar. Na het puntje tegen Ajax, waardoor FC Utrecht als zesde de winterstop in ging, is de eerstvolgende tegenstander FC Groningen. Vooraf beschouwd als een directe concurrent maar door de goede start van FC Utrecht en het matige van FC Groningen is het verschil behoorlijk op de ranglijst. FC Groningen staat momenteel op een elfde plek met 10 punten achterstand op de Utrechters.

Jan Wouters kan morgen niet beschikken over Jacob Mulenga. De spits speelt met Zambia om de Africa Cup. Een goed optreden van de spits zou hem nog in de etalage kunnen zetten voor een transfer, maar vooralsnog is er niets concreets. Anouar Kali is niet fit teruggekeerd uit het trainingskamp, maar lijkt te kunnen spelen. De middenvelder, die zijn contract met FC Utrecht niet verlengde, kan volgens Wouters nog gewoon rekenen op speelminuten. Toch zal er gekeken worden naar een speler die zijn rol voor volgend seizoen moet gaan invullen. Johan Martensson en Yassin Ayoub vulden deze rol tijdens de oefencampagne al naar behoren in. Marcus Nilsson (ziek) en Tommy Oar (hamstring) zijn zeker niet beschikbaar en Dave Bulthuis is geschorst na zijn rode kaart tegen Ajax. Michael Zullo zal de linksback vervangen. Edouard Duplan (die al inviel tegen de Amsterdammers) en Cedric van der Gun zijn weer terug van blessures.

De vraag is of FC Utrecht een vervolg kan geven aan de goede eerste helft van de competitie. Leefde de ploeg boven hun stand of is dit gewoon het niveau van de huidige selectie? De huidige plek is goed voor play-offs voor Europees voetbal en zou een fantastisch resultaat zijn. Toch zal Jan Wouters op een  bepaald moment moeten gaan kijken naar de ploeg voor volgend seizoen. Of zal er worden gegaan voor het hoogste resultaat met daarbij de mogelijkheid dat er volgend seizoen, met misschien wel Europees voetbal, nieuwe spelers ingepast moeten worden met de nodige wisselvalligheid die daarbij hoort?

<i>De tegenstander: FC Groningen</i>
Trainer Robert Maaskant kent een moeizaam eerste seizoen. De trainer kreeg deze zomer een aantal nieuwe spelers tot zijn beschikking maar kon hier vooralsnog geen succesvol team van maken. Toch was er sprake van een opgaande lijn naarmate het seizoen vorderde. Bij de wedstrijd in de Galgenwaard was Groningen zeker niet de mindere, maar won FC Utrecht. Bij FC Groningen staat morgen Marco Bizot in de goal. Waar Maaskant voor de winterstop koos voor Luciano, krijgt de talentvolle doelman nu de voorkeur. Ook Lindgren krijgt een basisplaats. De middenvelder kwam transfervrij naar Groningen. Maikel Kieftenbeld is geblesseerd en speelt niet. In Groningen wist FC Utrecht slechts vijf keer te winnen. Vorig jaar verloor FC Utrecht met 1-0. In de Euroborg staat de wedstrijd morgen onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen. Volgende week speelt FC Utrecht thuis tegen Willem II.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Zullo
Duplan - Kali - Asare - Sarota
Van der Gun - Gerndt  

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing