FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #feyutr

15-03-2013

0 reacties


Een moeizame overwinning levert net zoveel punten op al s een eenvoudige. Met die gedachte moet FC Utrecht afgelopen zondag van het veld gestapt zijn na de 1-0 overwinning op RKC Waalwijk. Het was niet altijd even goed, maar de drie punten zijn van harte welkom. Doordat FC Twente later verloor van Vitesse, klom de ploeg van Jan Wouters naar een keurige vijfde plek op de ranglijst. Met nog acht wedstrijden te gaan en 13 punten voorsprong op de nummer 9 (sc Heerenveen) kunnen de playoffs de club nauwelijks nog ontgaan. Niemand had van tevoren verwacht dat FC Utrecht zich zo makkelijk zou kunnen plaatsen voor het jaarlijkse toetje.

Oranje
Maar zondag staat eerst de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Gesteund door 1200 fans moet FC Utrecht aantreden tegen de huidige nummer 3. Ook hiervoor geldt dat maar weinig mensen verwacht hadden dat Feyenoord op dit moment zo hoog zou staan met slechts één punt achter op de koploper. Na de uitnodigingen aan Zullo en Oar voor het Australische elftal had FC Utrecht zondag bijna nog een international op het veld staan. Helaas werd de voorselectie van Mike van der Hoorn niet omgezet naar een definitieve selectie. Bondscoach Louis van Gaal ziet blijkbaar liever de in Engeland aan alle kanten weggelopen Ron Vlaar centraal, dan één van de aanstormende talenten een leermoment te bieden. Maar ongetwijfeld gaat die kans voor Van der Hoorn nog wel komen.

Wuytens
Jan Wouters kan zondag een beroep doen op een nagenoeg fitte selectie. Sarota, Nilsson en Takagi ontbreken, Bob Schepers is een twijfelgeval. Misschien is het zondag het moment waarop Wouters gaat werken richting de toekomst. Nu naar buiten is gekomen dat Kali mogelijk volgend seizoen voor Anderlecht speelt, wellicht het moment om Martensson een aantal wedstrijden de kans te geven te laten zien dat hij op deze positie uit de voeten kan. Opvallend was overigens deze week de opmerking van Jan Wuytens in Voetbal International dat hij ook de mogelijkheid niet uitsluit dat hij volgend jaar gewoon bij FC Utrecht speelt. Wuytens in deze vorm is natuurlijk een meerwaarde voor FC Utrecht. Of hij en de club genoeg water bij de wijn kunnen doen om er financieel uit te komen, is natuurlijk de vraag. Maar het feit dat er blijkbaar toch nog een deur op een kiertje staat, doet de FC Utrecht fan goed.

Diezelfde Wuytens en Mark van der Maarel staan op scherp. Als zij zondag een gele kaart ontvangen, zullen zij de wedstrijd van 30 maart tegen VVV-Venlo aan zich voorbij moeten laten gaan. Jacob Mulenga is op weg naar de 15 goals voor FC Utrecht. De clubtopscorer staat inmiddels op 12 doelpunten. Het is al weer even geleden dat een FC Utrecht spits aan het einde van de competitie op 20 goals stond. Mooi doel nog tot het einde van het seizoen.

De tegenstander: Feyenoord
De ploeg van Ronald Koeman staat dus op een keurige derde plek van de ranglijst. In Rotterdam Zuid wordt toch heel voorzichtig naar de eerste plek gekeken. Men droomt al jaren van een huldiging op de Coolsingel. Deze komt nu toch akelig dichtbij. Feyenoord heeft met Pelle een spits van formaat. Hoewel iedereen zich aan het begin van het seizoen zich afvroeg waarom Feyenoord in hemelsnaam in hem de vervanger van Guideti zag, blijkt de Italiaan toch meer scorend vermogen in zich te hebben dan hij bij AZ heeft laten zien. Rondom heen spelen veel door Feyenoord opgeleide jongens, die zich al een paar seizoenen aan het ontwikkelen zijn. Voor FC Utrecht een geduchte tegenstander, maar gezien de prestaties dit seizoen in uitwedstrijden, is niets uit te sluiten. Zeker niet nu de ploeg gesteund wordt door 1200 enthousiaste fans.

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Liesveld. Volgende week is er door de interlands geen competitievoetbal. FC Utrecht speelt op 30 maart weer thuis. In de Galgenwaard wordt dan VVV-Venlo ontvangen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Duplan - Kali - Asare - Oar
Van der Gun - Mulenga 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing