FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #fcufey

28-02-2016

0 reacties


FC Utrecht speelt zondag thuis tegen Feyenoord. “We hebben deze week heel hard doorgetraind”, vertelde Ten Hag na afloop van de vrijdagtraining tegenover fcutrecht.nl. “Ik heb na vandaag het gevoel dat de spelers in de juiste focus zitten.”

Met een goed gemoed, zou je zeggen, aangezien FC Utrecht op de vierde plaats staat in de Eredivisie. “Natuurlijk is dat een prettige positie, maar het is slechts een tussenstand. Het belangrijkste is om nu van wedstrijd tot wedstrijd te gaan.”

Verdedigende kracht
Dat doet de ploeg eigenlijk al sinds de competitiestart, maanden geleden. Wat opvalt, is onder meer de defensieve degelijkheid die het team vaak laat zien. “Met name in de beginfase van dit seizoen maakten we alleen te veel onnodige individuele fouten. Ingegeven door, op dat moment, een gebrek aan kwaliteit. Het aantal fouten dat we maken, hebben we gereduceerd. Vanaf het begin van dit seizoen horen we bij de ploegen die de minste schoten op doel tegen krijgt”, weet Ten Hag. “Dat geeft iets aan over onze verdedigende kracht. Als iedereen het kan opbrengen om vanuit de taakdiscipline te blijven spelen, kunnen we wedstrijden blijven controleren. Iedereen heeft daarin de laatste maanden zijn ontwikkeling gepakt. En dan niet alleen de basisspelers, maar ook de jongens die daar achter zitten.”

‘Spelers moeten kwaliteit leveren’
Met de terugkeer van Jeff Hardeveld en Willem Janssen krijgt Ten Hag meer opties. “We hebben keuzes. Je zult echt iemand voorbij moeten, of er moet een tactische keuze gemaakt worden, om in de ploeg te komen. Spelers moeten zich bij ons beseffen dat ze kwaliteit moeten leveren, willen ze speeltijd krijgen”, aldus Ten Hag.

Vertrouwen
Zondag wacht het volgende sportieve examen voor FC Utrecht: Feyenoord-thuis. “We moeten honderd procent zijn. We moeten ons niveau halen, dan kunnen we van iedereen winnen”, weet de oefenmeester. “En dat moet dan een hoger niveau zijn dan wat we tegen Willem II lieten zien, want dat was niet goed genoeg. Dat hebben wij, als technische staf, de spelers deze week ook duidelijk gemaakt. Aan de bal haalden we ons niveau niet. 99 procent is niet genoeg. Feyenoord-thuis is een mooie uitdaging voor ons. We hebben vertrouwen in onszelf. We hebben het dit seizoen al vaak laten zien. Dat moeten we nog vaker doen en blijven volhouden, zodat we aan het einde van de rit met iets tastbaars kunnen staan.” 

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing