FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #excutr

06-11-2014

2 reacties


Met de overwinning op Vitesse op zak, reist FC Utrecht vrijdag af naar Rotterdam waar Excelsior de tegenstander is. Een driepunter zou een passend vervolg zijn en zorgen voor een mooie opmaat naar de volgende thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Maar zo vanzelfsprekend is dat natuurlijk niet. Ten eerste doet Excelsior het niet slecht. Vooral in thuiswedstrijden is de ploeg van Marinus Dijkhuizen moeilijk te kloppen. Ten tweede is het altijd weer de vraag of FC Utrecht tegen een 'kleintje' dezelfde mentaliteit aan de dag legt als tegen Vitesse. Vaak is dat een probleem voor clubs. Het is makkelijk opladen tegen de grote jongens, maar lastig motiveren tegen de minder aansprekende clubs. Belachelijk natuurlijk, want voor beide wedstrijden wordt je betaald en je zou altijd moeten willen willen en dat uitstralen.

Hoe gaat het met de blessures? Een immer terugkerende vraag. Duplan, Verbeek, Barazite, Zullo, Kali, Ruiter en Oar spelen niet. Oar is het laatste blessuregeval. Voordeel is dat hij daardoor niet is opgeroepen voor Australië, maar gezien zijn vorm natuurlijk een flinke aderlating voor de ploeg van Alflen. Zijn plaats wordt ingenomen door Van Velzen. De buitenspeler is een tijd geblesseerd geweest maar viel tegen Vitesse al in (ook voor Oar). Hij en Peterson, die na zijn rentree afgelopen zondag dus wederom een basisplaats krijgt, zullen voor de aanvoer naar Boymans moeten zorgen. De spits gaat tegen Excelsior op jacht naar een record. Nimmer trof een Utrechtse spits meer dan vijf opvolgende wedstrijden doel. Boymans heeft Kuyt al geëvenaard, maar kan dus alleen aan kop komen in dit klassement.

Achterin keert Mark van der Maarel weer terug na een schorsing. Hij zal dit echter op een andere plek doen. Niet als rechtsback maar als linkerverdediger. Hierdoor moet Letschert weer tevreden zijn met een plek op de bank. Chris Kum behoudt zijn plek als rechtsback. De verdediger heeft laten zien daar veel beter tot zijn recht te komen dan aan de linkerzijde. Centraal mag Markiet blijven staan en moet Heerings nog steeds genoegen nemen met de bank. Hij krijgt ook niet de kans als linksback omdat Alflen Van der Maarel een betere match vindt voor het gevaar Botaka.

Tenslotte is er de positie van keeper. Hoewel het er naar uitzag dat Ruiter weer tijdig fit zou zijn, is dit niet het geval. Zijn plek wordt dus weer ingenomen door Jeroen Verhoeven. De doelman ging natuurlijk gigantisch in de fout tegen Vitesse maar herstelde zich knap en liet tijdens de rest van de wedstrijd zien een meer dan waardige vervanger te zijn voor Ruiter. Met een aantal goede reddingen waarbij vooral het klemvast hebben van de bal opviel en spelvoortzettingen zorgde hij voor rust in de achterhoede. Het bekende pizzalied mag inmiddels vervangen worden door bewonderend applaus. Dat verdient de goalie wel voor zijn optredens.

De tegenstander: Excelsior
Het elftal van coach en oud FC Utrecht speler Marinus Dijkhuizen heeft dit seizoen pas drie keer verloren heeft inmiddels al 14 punten bij elkaar gesprokkeld. Met een lage begroting en dus weinig mogelijkheden op de spelersmarkt doet de ploeg het meer dan voortreffelijk. FC Utrecht heeft slechts twee punten meer en ziet de Rotterdammers over zich heen komen bij een nederlaag. Oud FCU speler Ricky Kruys moet het duel missen. De Utrechter herstelt van een longontsteking. De reeds eerder genoemde Botaka en Stans zijn de belangrijkste spelers van Excelsior. Bij Excelsior speelt ook Maletic. De aanvaller werd als groot talent in de jeugd naar FC Utrecht gehaald maar kon niet overtuigen. Via Stuttgart en FC Oss is hij nu bij Excelsior beland. Hij heeft geen basisplaats bij de Rotterdammers, die overigens van de zeventien onderlinge ontmoetingen slechts drie keer wonnen. FC Utrecht ging tien keer met de overwinning aan de haal. Historisch zijn de 7-4 wedstrijden in seizoen 83-84. Beide wedstrijden eindigden in een 7-4 overwinning voor de thuisspelende ploeg.

Scheidsrechter op Woudenstein is de heer Van de Graaf. De aftrap is, zoals gebruikelijk op de vrijdag, om 20.00 uur. Volgende week is er geen competitievoetbal wegens interlandvoetbal. Op zondag 23 november speelt FC Utrecht thuis tegen Cambuur. Tussendoor wordt op 11 november de stadsderby tegen Elinkwijk gespeeld.


Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Verhoeven

Kum - Leeuwin - Markiet - Van der Maarel

Janssen - Rubin - Ayoub

Peterson - Boymans - Van Velzen

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing