FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #azutr

19-12-2015

1 reactie


Na drie overwinningen op rij in de competitie en één in de beker, wacht in Alkmaar de laatste wedstrijd van kalenderjaar 2015. Kan FC Utrecht hetzelfde resultaat halen als de laatste vier wedstrijden? Er liggen zeker mogelijkheden. AZ is niet in beste doen en vooral de verdediging laat de nodige steken vallen. Daarom kiest AZ coach John van den Brom voor de terugkeer van Ron Vlaar op de Nederlandse velden. De voormalige verdediger van Aston Villa maakt na lang blessureleed en het niet verlengen van zijn contract bij de Villans zijn opwachting in de basis om zo de geplaagde defensie te ondersteunen. Of hij meteen zijn stempel kan drukken na zo’n lange afwezigheid, is echter de vraag.


Gelukkig is er ook weer aan Utrechtse zijde een terugkeer na lange afwezigheid. Sinds de wedstrijd tegen Ajax is Ruud Boymans na een jaar weer bij de selectie. Tegen Ajax bleef het bij warmlopen maar tegen Achilles ’29 waren daar de eerste minuten. Tegen AZ zal de spits, die door FC Utrecht werd overgenomen van de komende tegenstander, weer vanaf de bank beginnen. Ten Hag kiest namelijk voor de inmiddels gebruikelijke opstelling. Enige twijfelgeval is de rechtsback positie. Kiest hij daar voor Klaiber of voor Leeuwin/Van der Maarel? Klaiber is opkomend gevaarlijker, Leeuwin is opbouwend beter.

Met slechts drie geblesseerden (Hardeveld, Rubin en Janssen) wordt het steeds moeilijker voor de coach om de keuzes te maken. Bijna iedereen fit, gretig en in goeden doen, iedereen die aast op een basisplaats. Zo liet Kris Peterson afgelopen woensdag tegen Achilles ’29 zien waartoe hij in staat is, klopt Amrabat op de deur en vechten Ludwig en Joosten om een plekkie bij de eerste elf. Bovendien zal Ten Hag ook wel eens willen zien of Haller en Boymans naast elkaar in de spits kunnen spelen. Als dat het geval is zal dat ten koste gaan van een andere speler. Ook geen gemakkelijke keuze. Maar wel heel goed dat er eindelijk eens weinig geblesseerden zijn en dat er een overvloed aan keuzes is voor wat betreft de basisspelers.

Christian Kum is zo’n speler die ineens een vaste kracht lijkt. Waar hij vorig seizoen eigenlijk werd gezien als ‘miskoop’, speelde de verdediger tegen Ajax een puike partij en verdiende hij volgens velen de prijs van de Man of the Match. Door zijn prestatie houdt hij Conboy en Nganioni buiten het elftal. Voor de wedstrijd tegen AZ lijkt Ten Hag weer te kiezen voor Joosten. Gezien de problemen in de Alkmaarse achterhoede geen onlogische keuze al zou ook Peterson waarschijnlijk geen slechte beurt maken met zijn actie en snelheid.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter

Leeuwin – Van der Maarel – Letschert – Kum

Ramselaar – Strieder – Ayoub – Joosten

Haller – Barazite

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing