FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #azutr

15-02-2014

1 reactie


FC Utrecht neemt het zaterdagavond om 20.45 uur in Alkmaar op tegen AZ. FC Utrecht bezet momenteel de veertiende plaats in de Eredivisie. In AZ treft FC Utrecht een tegenstander van formaat, want de Noord-Hollandse formatie staat op een keurige zevende plaats. Trainer Jan Wouters blikt terug op de afgelopen wedstrijden en vooruit op de ontmoeting met AZ.

Afgelopen wedstrijden
Puur naar het resultaat gekeken zit FC Utrecht momenteel in een mindere fase. Na het gelijke spel tegen koploper Ajax werd achtereenvolgens verloren van PEC Zwolle en RKC Waalwijk. “In de winterstop hebben we ons op diverse plaatsen versterkt”, concludeert de oefenmeester. “In de wedstrijd tegen Ajax werden deze spelers direct voor de leeuwen geworpen met een prima resultaat tot gevolg. Desondanks hebben deze spelers even de tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe medespelers en omgeving. In Stadion Galgenwaard tegen PEC Zwolle heb je de wedstrijd de eerste helft onder controle, echter na de rode kaart verlies je de wedstrijd terwijl daarvoor geen vuiltje aan de lucht was. Uit tegen RKC Waalwijk was in ons spel duidelijk te zien dat we voetballend progressie hebben geboekt. Dit is dan ook onze houvast. Als je dat spel blijft doorzetten, valt het een keer de goede kant op.”

Heenwedstrijd
Vroeg in het seizoen ontving FC Utrecht AZ op eigen veld. FC Utrecht won de wedstrijd met 2-0. Steve De Ridder nam de volledige Utrechtse doelpuntenproductie voor zijn rekening. Het was een wedstrijd die gekenmerkt werd door een fel spelend FC Utrecht en een op de counter loerend AZ. Het hardwerkende FC Utrecht werd beloond voor zijn inzet en behaalde als collectief een dikverdiende overwinning tegen AZ. Deze zege betekende de eerste overwinning van FC Utrecht in het huidige eredivisieseizoen. Deze wedstrijd stond eveneens in het teken van het debuut van middenvelder Willem Janssen en een weerzien met voormalig FC Utrecht-verdediger Jan Wuytens.

AZ
Gezien de historie is AZ voor FC Utrecht de laatste jaren een lastige tegenstander in Alkmaar. Vorig seizoen verloor FC Utrecht kansloos met 6-0, mede door twee vroege rode kaarten voor achtereenvolgens Anouar Kali en Jan Wuytens. De laatste overwinning van FC Utrecht in Alkmaar dateert zelfs van het Eredivisieseizoen 2005/2006. FC Utrecht zegevierde destijds met 3-2. “Er zit altijd een behoorlijk verschil tussen de thuis- en uitwedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders draaien over het algemeen een goed seizoen. Trainer Dick Advocaat heeft een aantal wisselingen doorgevoerd dat goed heeft uitgepakt voor AZ. Vorige week verloren zij echter met 2-1 bij Go Ahead Eagles. Dat geeft maar weer aan dat het in deze competitie alle kanten op kan.”

Advocaat
De naam Dick Advocaat tovert een lach op het gezicht van trainer Jan Wouters. “Dick loopt als een rode draad door mijn carrière in de voetballerij. Eerst was hij mijn teamgenoot bij FC Utrecht in het seizoen 1983/1984. Als trainer ben ik Dick twee keer tegengekomen. Allereerst bij PSV en vervolgens bij Oranje. Onder leiding van Advocaat nam ik met Oranje deel aan het WK van 1994 in de Verenigde Staten. Na mijn voetbalcarrière heb ik hem als trainer geassisteerd bij Glasgow Rangers. We zijn elkaar dus vaak tegengekomen en dat gebeurt dus nog steeds. Dick is niet alleen een geweldige trainer, maar ook een fantastisch mens.”

Selectie
Middenvelder Adam Sarota keert terug in de wedstrijdselectie na zijn schorsing. Daar staat tegenover dat, vanwege uiteenlopend blessureleed, Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Kai Heerings, Willem Janssen, Johan Mårtensson en Jacob Mulenga zaterdagavond niet inzetbaar zijn.

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing