FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #azutr

13-04-2013

1 reactie


Na de minimale zege op ADO Den Haag heeft FC Utrecht officieel nog maar één puntje nodig om zich te plaatsen voor de playoffs. Dat uitgerekend Jens Toornstra vorige week de enige goal maakte, was natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Vooral voor de speler zelf, die afgelopen winter overkwam uit het Haagse. Verder was het vooral een eerste helft om snel te vergeten en het tweede hoogtepunt was eigenlijk de invalbeurt van Jeroen Verhoeven. De doelman zorgde met zijn eerste minuten voor FC Utrecht in de competitie eindelijk voor een beetje sfeer op de tribunes.

Zondag staat de uitwedstrijd tegen AZ op het programma. Of hier dat ene puntje gehaald kan worden, valt nog te bezien. Historisch komt FC Utrecht niet graag op bezoek in Alkmaar. De laatste jaren wist men er niet eens te scoren. Toch zijn er ook dit jaar weer kansen. AZ maakt een matig seizoen door en moet zelfs opletten om niet in de tombola van de degradatie playoffs terecht te komen. Al zal dat wel meevallen, want de selectie van Gert Jan Verbeek heeft daarvoor toch teveel kwaliteit.

Jan Wouters kan niet beschikken over Adam Sarota, Sjakie, Marcus Nilsson en Bob Schepers. Robbin Ruiter en Cedric van der Gun zijn twijfelgevallen en de staf wil geen risico nemen met spelers die belangrijk zijn als het om de playoffs aankomt. Wouters heeft vrijdag ook nog eens aangegeven, jongens minuten te willen laten maken, die volgend seizoen een basisplaats kunnen verwachten. Dus daar de mogelijkheden voor Martensson (die vorige week al een basisplaats had), De Kogel, Heerings en Ayoub. Of Wouters het al aandurft om Wuytens achterin weg te halen is de vraag. De Belg is misschien wel aan zijn beste seizoen bij FC Utrecht bezig en is een rots in de branding in de jonge defensie.

De tegenstander: AZ

AZ behoorde vooraf tot de ploegen die zeker bij de top 8 zouden spelen. Niets is echter minder waar. Hoewel het team van Gert Jan Verbeek niet slecht speelt, heeft het vooral moeite met scoren. Daardoor staat het elftal op een teleurstellende vijftiende plek en moet het nog wel wat punten halen om definitief veilig te zijn. Dit had men voorafgaand aan het seizoen niet verwacht in Alkmaar. Toch is er geen paniek. De Belg Martens wordt node gemist. Hoewel al langer geblesseerd, werd deze week ook nog een enkelblessure geconstateerd en zit het seizoen er voor hem op. Altidore blijft een man om in de gaten te houden, hij heeft er inmiddels toch al weer 18 ingeschoten. Zorgenkindje is de defensie. Na het vertrek van Moisander, lukt het niet om de achterhoede op orde te krijgen. Toch hoeft AZ niet te wanhopen, FC Utrecht wist slechts vijf keer te winnen in Alkmaar, tegenover 25 overwinningen van AZ. Opvallend is het lage aantal gelijke spelen (2x).   De scheidsrechter is morgen Ed Janssen en het duel begint om 14.30 uur. Volgende week zondag komt NAC Breda naar de Galgenwaard. Dat duel begint ook om 14.30 uur. Er geldt geen clubkaartverplichting en de kassa's zijn vanaf 12.30 uur geopend.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Verhoeven
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Toornstra - Martensson - Asare - Oar
Mulenga - De Kogel   

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing