FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voetbal op zaterdagavond lokt me niet

05-04-2013

2 reacties


Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: zaterdagavond ben ik niet naar Galgenwaard geweest. Al enkele maanden geleden hadden we in familieverband op deze datum een culinaire avond gepland. De competitieleider van de KNVB weigerde rekening te houden met onze leuke plannen op Paaszaterdag en zette doodgemoedereerd FC Utrecht - VVV Venlo op het programma. En dan ook nog om kwart voor acht 's avonds.

Het gevolg was dat mijn vrienden op Vak P het zonder mijn aanwezigheid moesten stellen. Ik begrijp dat er veel meer lege plekken waren want voetbal op zaterdagavond heeft nu eenmaal voor het gezinsleven een weinig sociaal karakter. En dan ook nog met Pasen, dan zou voetbal eigenlijk taboe moeten zijn op zaterdag en zondag. Zoals vroeger toen uitsluitend op tweede Paasdag werd gespeeld en de commerciële (lees: televisie) belangen meer van doorslaggevende betekenis waren dan religieuze.

Volgens mijn vrienden die zaterdagavond wel in Galgenwaard van de partij waren, heb ik vrijwel niets gemist. Drie punten gepakt in een povere wedstrijd waarin het optreden van Kai Heerings in de basis een van de weinige pluspunten was. Na afloop waren vriend en vijand er over eens dat de Limburgse bezoekers minimaal recht hadden op een puntje. Maar zoals wel vaker in dit seizoen ging FC Utrecht er tegen de veldverhoudingen in, alsnog met de volle buit vandoor. Dat is toch ook een kwaliteit.

Om mijn verhaal toch enigszins een positieve draai te geven, kan met vreugde worden geconstateerd dat Utrecht nu definitief weer van eredivisievoetbal verzekerd is. Dat is met Pasen wel eens anders geweest, zo herinner ik me bijvoorbeeld uit het seizoen '94-'95 dat de club na een 2-0-nederlaag bij Heerenveen vrijwel onderaan stond en degradatie onvermijdelijk leek. Door een wonderlijke ontsnapping kon FC Utrecht destijds alsnog het vege lijf redden.

Datzelfde Heerenveen lijkt nu de gevaarlijkste klant te worden in de naderende playoffs. De Friezen hebben al vijf keer op rij gewonnen en de vraag is wie de opmars van Marco van Basten en zijn manschappen nog kan stuiten. In ieder geval kan FC Utrecht zich in alle rust voorbereiden op het extraatje van deze competitie. Gelukkig worden de komende thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag, NAC en Heracles Almelo niet op zaterdagavond maar op zondagmiddag afgewerkt zoals het hoort. Ik kan met de hand op mijn FC-hart beloven dat ik dan zeker weer van de partij zal zijn.

Hans van Echtelt
Vak P

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing