FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Vier mogelijke speellocaties in Luxemburg

25-06-2013

3 reacties


FC Utrecht speelt op donderdag 18 juli in Luxemburg tegen FC Differdange 03, indien die club ten koste van KF Laçi de tweede voorronde van de Europa League haalt. Het is onduidelijk waar die wedstrijd eventueel gespeeld zal worden. Maar liefst vier stadions lijken in aanmerking te komen.

Ondanks dat tot het laatste fluitsignaal in de eerste voorronde onduidelijk is of Utrecht überhaupt naar Luxemburg afreist, houdt de speellocatie Utrechtsupporters al bezig. Omdat ze er rekening mee houden dat een eventuele wedstrijd in Luxemburg niet in Differdange maar in Luxemburg-stad wordt gespeeld, hebben sommigen al opties genomen op hotels in zowel de omgeving van Differdange als in de hoofdstad Luxemburg.

FC Differdange speelt zijn thuiswedstrijden normaliter in het vorig jaar in gebruik genomen gemeentelijk sportpark. Dat stadion biedt plaats aan slechts 2.400 toeschouwers. Volgens de aankondiging op de clubwebsite wordt de wedstrijd tegen KF Laçi daar gespeeld. Het stadion is gelegen in Oberkorn, aan de rand van Differdange.

Thillenberg
De club kan mogelijk ook uitwijken naar het tweede, oudere en grotere, stadion in Differdange: het Stade du Thillenberg. Dat stadion is de afgelopen competitie nog enkele malen gebruikt door FC Differdange, maar staat op de nominatie om gesloopt te worden.

De Thillenberg staat op een heuvel tussen de bossen en heeft een capaciteit van ongeveer 6.500 zitplaatsen. Het is niet duidelijk of het stadion nog geschikt is voor Europese wedstrijden. Vorig jaar werd er nog wel de wedstrijd tegen AA Gent gespeeld in de tweede kwalificatieronde van de Europa League.

Er kan ook gespeeld worden in het stadion in het nabijgelegen Esch-sur-Alzette (Esch-Uelzecht). Vorig jaar speelde Differdange daar de wedstrijd tegen NSÍ Runavik in de eerste kwalificatieronde van de Europa League. Het Stade de la Frontière is de thuisbasis van Jeunesse Esch en biedt plaats aan ongeveer 5.400 toeschouwers.

Luxemburg-stad
Een eventuele wedstrijd kan ook verplaatst worden naar Luxemburg-stad. Dat gebeurde eerder in het nabije verleden. Zo werd in 2011 het duel tussen Differdange en Paris Saint-Germain daar afgewerkt. Het Stade Josy-Barthel heeft een capaciteit van ruim 8.000 toeschouwers.

Supporters onderzoeken ook de mogelijkheden om naar Albanië te reizen voor het geval KF Laçi de tegenstander wordt. In Laçi bestaat geen onzekerheid over de locatie. Het stadion van KF Laçi voldoet aan de eisen van de UEFA en biedt plaats aan 11.000 bezoekers.

UPDATE 26/6

Inmiddels is bekend geworden dat het stadion van KF Laçi toch niet aan de eisen van de UEFA voldoet. Een eventuele wedstrijd tegen de Albanese club wordt gespeeld in Korçë.

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing