FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Verklaring FC Utrecht: 'Voetbalfeest verstoord'

20-01-2014

4 reacties


FC Utrecht plaatste vanmiddag op de clubwebsite een verklaring naar aanleiding van de ongeregeldheden gisteren tijdens de wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord. Hier volgt de integrale tekst van het statement van de clubleiding:

“Wat zondag een droom had moeten worden voor veel (jonge) fans van FC Utrecht, is uitgemond in een nachtmerrie. Een groep Feyenoord-supporters zorgde voor onrust in de kinder- en familievakken in Stadion Galgenwaard. Een terugkerend verhaal in de Nederlandse voetbalstadions. Ook clubs als Heracles Almelo, Roda JC Kerkrade, RKC Waalwijk en N.E.C. hebben recent dergelijke ervaringen gehad met bezoekende supporters naast de uitvakken.

Het beleid van FC Utrecht als het gaat om supportersidentificatie op de thuisvakken is dat bezoekers van andere clubs die zich met zichtbare kenmerken uiten en zich begeven op de tribunes die bestemd zijn voor FC Utrecht-supporters, of zich verbaal provocerend uiten, worden opgedragen dit achterwege te laten. Bij afwijkend gedrag wordt per geval door club en politie besloten, om al dan niet over te gaan tot verwijdering. Dit is zondag gebeurd op Vak U. Op dit vak werd al vroeg in de wedstrijd een supporter van Feyenoord aangehouden en overgedragen aan de politie.

Na bier gooien en het tonen van verbale agressie is ook ingegrepen op de Cityside. In eerste instantie door de stewardorganisatie. In overleg met de politie is vervolgens besloten om de groep Feyenoord-supporters die zich hieraan schuldig maakte, in politietaal gesproken, te bevriezen. Dit wil zeggen dat de supporters die rondom deze groep zaten, verzocht zijn een andere plaats te zoeken en zodoende ruimte te maken voor een cordon ME en stewards. Dit was een weloverwogen voorzorgsmaatregel, waarmee escalatie is voorkomen. Daarnaast konden deze mensen na de wedstrijd gecontroleerd en individueel geïdentificeerd worden, zodat eventueel maatregelen op het individu genomen kunnen worden. Het betreft een groep van circa honderd personen, waarvan de helft is geïdentificeerd als zijnde harde kern van Feyenoord.

FC Utrecht heeft begrip voor de vraag, die veelvuldig is gesteld, waarom eigen supporters verzocht werden een andere plaats te kiezen. Het antwoord hierop luidt: dit is gedaan uit veiligheidsoverwegingen. Het verwijderen van de groep Feyenoord-supporters bracht teveel risico’s met zich mee. Door de keuze voor het vormen van een cordon is escalatie voorkomen.

Inmiddels is gebleken dat de groep Feyenoord-supporters kaarten heeft verkregen via het illegale circuit. Dit toont aan dat het kaartverkoopsysteem waar landelijk mee gewerkt wordt door clubs, niet waterdicht is. Hier wordt grondig onderzoek naar gedaan.

FC Utrecht vindt het vreselijk en verschrikkelijk triest dat door toedoen van supporters van de tegenpartij de (jonge) supporters van FC Utrecht gedupeerd zijn. Wat een feest had moeten worden, is voor hen een vreselijke ervaring geworden. Een typisch voorbeeld van hoe de goeden onder de kwaden moeten lijden.

Gedupeerden die aanwezig waren via scholen en amateurverenigingen zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst in Stadion Galgenwaard om samen met de supporterscoördinator, vertegenwoordigers van de supportersverenigingen, de veiligheidsorganisatie en de directie van FC Utrecht over dit voorval te praten.

Bezoekers die deze uitnodiging niet persoonlijk hebben ontvangen, maar zich wel betrokken en gedupeerd voelen, kunnen zich voor de bijeenkomst die donderdag om 18.00 uur plaatsvindt in Stadion Galgenwaard aanmelden door een e-mail te sturen naar info@fcutrecht.nl. De bevestiging die zij vervolgens ontvangen, dient donderdag meegebracht te worden.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing