FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Variabele toeslag op kaartjes bij uitwedstrijden?

22-02-2014

5 reacties


Begin dit seizoen kregen we opmerkingen binnen over de toeslag bij kaartverkoop van uitwedstrijden. Dit naar aanleiding van de prijs van het kaartje voor de autocombi naar Zwolle-uit (€15,65) en de prijs die op het kaartje stond gedrukt (€10,50).

Kaartverkoop bij uitwedstrijden loopt normaal gesproken via drie kanalen: het commerciële TicketBox systeem, via FC Utrecht Ticketing online of via de FC Utrecht fanshop. Supporters die hun kaart via de fanshop hadden gekocht betaalden even veel als de supporters die het kaartje via Ticketbox hadden aangeschaft.

Op basis hiervan hebben we geïnformeerd naar de huidige prijsopbouw van kaarten voor uitduels. Bovenop de prijs van het kaartje komen kosten voor de begeleiding van de stewards (€1,70) en een aanzienlijk bedrag voor de bijdrage aan Ticketbox: €3,45. Hiermee kwam de totale toeslag op €5,15. Een fors bedrag in verhouding tot de prijs van het kaartje.

Wij hebben hierop geopperd om de kaartverkoop via 'FC Utrecht kanalen' aantrekkelijker te maken. En dan in het bijzonder verkoop via de fanshop omdat je de supporters ook in je winkel hebt. Hierdoor kan de verkoop van fanartikelen een extra impuls krijgen. Voor verkoop van FC Utrecht Ticketing Online is het in onze ogen volstrekt logisch dat de club extra kosten (porto) rekent voor verzending van de kaarten. Doordat er geen verschil is qua toeslagen zal de supporter minder geneigd zijn een FC Utrecht verkoopkanaal (online en fanshop) te kiezen en vloeit de toeslag naar Ticketbox.

Ons voorstel was dan om de toeslagen per verkoopkanaal variabel te maken en afhankelijk van het verkoopkanaal een toeslag te berekenen, zodat niet in alle gevallen een vaste toeslag van €5,15 van toepassing zou zijn. In het voorbeeld van Zwolle vonden we namelijk een totale toeslag van bijna 50% (€5,15 vs. €10,50) namelijk wel erg veel van het goede voor een kaartje gekocht in de eigen fanshop.

De toeslag voor Ticketbox is een vast gegeven, daar vinden wij wat van maar daar kun je niet aan tornen. Voor FC Utrecht Ticketing Online hadden we geopperd om €2,- aan handling- en verzendkosten te berekenen. Voor verkoop via de fanshop bijvoorbeeld €1,- aan handlingkosten. Je zou zelfs kunnen voorstellen dat in de fanshop geen kosten worden gerekend.

Wij hebben dit voorstel op de agenda van het directieoverleg laten zetten. Onlangs kregen we te horen dat voor dit seizoen het huidige toeslagenbeleid gehandhaafd zal worden en er niet aan de toeslagen wordt getornd en dat het komend seizoen anders kan zijn. De club gaf daarbij ook aan dat komend seizoen e-Ticketing mogelijk een grotere rol zal gaan spelen.
Daarnaast zijn we natuurlijk zeer content met het initiatief van de supporterscoördinator om met diverse clubs afspraken te maken over de prijsstelling van het kaartje. Toch willen we de toeslagen los zien van de prijs van het kaartje. We blijven dit onderwerp dan ook met interesse volgen richting het nieuwe seizoen.

Bestuur True Support
(foto: FCUPhoto)

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing