FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Van Velzen moet zijn kans pakken'

06-08-2013

3 reacties


FC Utrecht heeft de 19-jarige jeugdinternational Gyliano van Velzen voor drie seizoenen vastgelegd. Van Velzen trainde de voorbije weken al mee met zowel het eerste elftal als de beloftenploeg van FC Utrecht. Van Velzen sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Utrecht.

“Gyliano is een flankspeler die beschikt over een goede basistechniek en individuele actie”, typeert Hoofd Opleidingen en Technisch Manager Henny Lee de talentvolle voetballer. “Het talent dat hij bezit, gaan wij met onze trainers binnen onze huisstijl verder ontwikkelen. Het doel is om hem binnen afzienbare tijd klaar te stomen voor het eerste elftal. Hij start bij Jong FC Utrecht.”

Van Velzen, die drie jaar geleden de overstap maakte van de opleiding van Ajax naar die van Manchester United, is content met zijn kans bij FC Utrecht. “Ik kan met zekerheid zeggen dat ik blij ben dat ik een contract mag tekenen bij FC Utrecht”, zegt de aanvaller die vorig seizoen op huurbasis tot acht wedstrijden en één doelpunt kwam bij het Belgische Royal Antwerp FC.

 “Bij FC Utrecht voelde ik mij direct welkom. Toen de club liet blijken mij te willen contracteren, deed mij dat veel. Er spreekt vertrouwen uit dat ze mij halen als invulling en niet als opvulling. Het plan voor de toekomst spreekt mij aan. Ik heb er zin in.”

Het beleid dat FC Utrecht voert als het gaat om het selecteren van spelers in de hogere teams van de academie, is erop gericht om naast langdurig eigen opgeleide spelers ook talentvolle spelers aan te trekken in de laatste fase van hun opleiding.

“Het gaat hier om spelers die we via onze scouting in beeld krijgen en die met specifieke training en gerichte begeleiding op het punt van doorbreken komen”, legt Lee uit. “Gyliano is zo’n speler. Op vroege leeftijd door Manchester United overgenomen van Ajax, die nog de laatste stappen moet en kan zetten. Wij zien in hem potentie en gaan met hem aan de slag. Dit is een talentvolle speler die in de toekomst van waarde kan zijn voor FC Utrecht. Het is aan Gyliano om dit waar te maken en deze kans te pakken."

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing