FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Schaik voor onbepaalde tijd vastgelegd

05-02-2014

13 reacties


FC Utrecht heeft het contract met Algemeen Directeur Wilco van Schaik verlengd. Het contract van de directeur liep af op 1 augustus 2014 en is nu omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Jacques van Ek, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht, is positief over het functioneren van Wilco van Schaik. “In moeilijke marktomstandigheden geeft hij leiding aan het in 2012 ingezette herstructureringsproces om FC Utrecht in enkele jaren weer gezond te maken”, zegt Van Ek. “De afgelopen periode zijn al belangrijke stappen gezet, met soms moeilijke beslissingen om de exploitatieverliezen terug te brengen. Door de recente fusie van FC Utrecht met FPI is thans weer sprake van een klein positief eigen vermogen. Dit seizoen wordt nog wel een operationeel verlies van iets boven de € 6.000.000,- begroot, volgend jaar (2014/2015) moet dit teruggebracht zijn tot rond de € 3.000.000,- negatief. In het seizoen 2015/2016 moet, volgens het meerjarenplan, een operationeel resultaat van tenminste € 1,- worden bereikt. Dit is dan zonder transferbaten.”

De Raad van Commissarissen en de beide aandeelhouders, Frans van Seumeren Holding (99%) en Stichting Continuïteit FC Utrecht (1%, het zogenaamde golden share), vinden het essentieel dat Van Schaik leiding blijft geven aan dit meerjarenherstructureringsproces. Vandaar dit besluit.

Ook het contract van Financieel Manager Michel Baas, dat af zou lopen op 1 augustus 2014, is omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Algemeen Directeur Van Schaik is blij met het vertrouwen van de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders. “Het is een zeer uitdagend project om FC Utrecht financieel gezond te krijgen, met behoud van onze ambities”, meent Van Schaik. “Het is belangrijk om daarbij de steun te hebben en te voelen van de volledige RvC. Dat geldt voor mij net zoals voor Michel Baas. Alleen dan kun je deze uitdaging tot een goed einde brengen.”

Een belangrijke stap is gezet in de afgelopen twee jaar, met de start van de herstructurering. De omzetting van schulden in agio door Frans van Seumeren is de tweede essentiële stap geweest. “Nu gaan we stap drie met z’n allen zetten en dat is break-even geraken”, vervolgt Van Schaik. “Daarin hebben we nog twee uitdagende seizoenen voor de boeg. Ik geloof erin dat FC Utrecht gezond wordt. Maar, ook dat FC Utrecht zijn ambities op het veld houdt. Wij zijn en blijven een uitdagende subtopper! Achter de schermen bouwen we verder aan die trotse club uit het midden van het land die het elk elftal in Nederland moeilijk kan maken. Samen met al die mensen die hier zo hard voor FC Utrecht werken, ga ik dat karwei afmaken. En daarin zie ik nog heel veel kansen en uitdagingen. Vandaar dat ik graag inging op het verzoek van de RvC om door te gaan.”

Onlangs zijn in een aandeelhoudersvergadering ook de leden van de Raad van Commissarissen herbenoemd. De Raad van Commissarissen van FC Utrecht wordt gevormd door voorzitter Jacques van Ek en de leden Frans van Seumeren en Frans Snijders.

Bron: FC Utrecht

Reacties

Bij dit bericht zijn 13 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing