FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Schaik: "Veel haken en ogen aan Beneliga"

28-12-2012

4 reacties


Het idee van een gezamenlijke voetbalcompetitie voor Nederland en Belgie is interessant, maar die zogenoemde Beneliga zal niet zo 1,2,3 worden ingevoerd. Dat is de inschatting van FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik.

Van Schaik reageert op een voorstel van voorzitter Roland Duchâtelet van Standard Luik. Die wil een Beneliga invoeren met 12 Nederlandse en 8 Belgische clubs. Hij denkt dat de vorming van zo'n competitie ervoor kan zorgen dat Nederland en Belgie de aansluiting met de Europese top behouden. Volgens de Standard-preses zijn Ajax en PSV voorstander van zijn plan.

"Die aansluiting hebben we al niet meer, kijk maar naar Ajax-Real Madrid", zegt Van Schaik. "En een Beneliga zal dat gat echt niet veel kleiner maken." Duchâtelet gaat er vanuit dat een grotere competitie meer tv-gelden oplevert. "Maar wij hebben net een goeie deal met Fox afgesloten", vervolgt Van Schaik. "En aan bedragen die in Engeland omgaan, hoeven wij niet eens te denken. Nummer twaalf Swansea, de club van onze oude keeper Michel Vorm, incasseert 50 miljoen per jaar. Daar gaan wij nooit aan komen."

Van Schaik voorziet ook een probleem op het gebied van Europees voetbal. "De UEFA zal de Beneliga zien als één competitie. Dus raken Nederland en Belgie mogelijk de helft van hun huidige aantal Europese tickets kwijt. Ik vraag me af of PSV en Ajax er zo happig op zijn, als ze in het geval van een slecht jaar Europees voetbal zouden moeten missen."

Toch is het niet louter negativiteit bij de Utrecht-directeur. "FC Utrecht-Anderlecht en FC Utrecht-Club Brugge zijn op voorhand zeer interessante affiches. Als het er echt van komt gaan we wel meedoen. Maar we hebben nu ook een hele interessante competitie."

Bron: rtvutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing