FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Schaik: 'Geen schaamte en geen paniek'

28-07-2013

20 reacties


Wilco van Schaik heeft zich niet geschaamd voor het optreden van zijn club tegen FC Differdange 03 in de tweede voorronde van de Europa League. Dat zei de algemeen directeur van FC Utrecht gisteren desgevraagd op BNR Nieuwsradio.

FC Utrecht heeft volgens Van Schaik twee keer een superslechte wedstrijd gespeeld. Dat gebeurt nu eenmaal. “Ik heb me niet geschaamd. Dat vind ik allemaal wel heel ver gaan. Het mag niet, maar het gebeurt af en toe in het voetbal dat je verliest van een tegenstander waarvan iedereen zegt dat je er niet van mag verliezen.”

“Wij zijn in opbouw. We zijn vier weken bezig. Er zijn een aantal spelers vertrokken. We zullen helemaal opnieuw moeten beginnen, net als vorig jaar. Dat vinden wij en de trainers een mooie uitdaging, om de club weer op te bouwen", zei hij in het programma BNR Sportzaken.

Tijd
FC Utrecht heeft tijd nodig, betoogt Van Schaik. “En die krijg je in dit vak niet. Dan word je gelijk afgemaakt. Dat is nu gebeurd. Perfect dat iedereen dat op die manier wil doen. Wij gaan gewoon door waar we mee bezig zijn. We weten heel goed waar we uitkomen en we zijn ook niet in paniek.”

Van Schaik vindt het niet terecht dat mensen de vijfde plek in de competitie van afgelopen seizoen als norm aannemen. “Wij hebben vorig jaar een beetje boven onze stand geleefd.”

Subtop
Supporters moeten realistisch zijn en het ook accepteren als de club als tiende of twaalfde eindigt, al is dat niet het uitgangspunt. “Ik zeg niet dat we tiende worden. Wij willen elke wedstrijd winnen. Ik zeg: wij gaan meespelen in de subtop, ook met dit elftal. Maar de supporters kunnen niet meer verlangen dat we de club kapot maken.”

De club gezond en stabiel maken is Van Schaiks grootste zorg. “De club moet er over vijf of tien jaar nog zijn. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Als we op de oude manier verdergaan is de club er over drie jaar niet meer. (…) Frans van Seumeren heeft er bijna 40 miljoen in gestopt en zegt terecht: ‘Het is genoeg.’”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 20 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing