FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Hanegem: FC Utrecht staat waar het hoort

04-02-2013

8 reacties


Je kunt een heleboel dingen gek vinden aan deze competitie, maar als er nou één aspect normaal is, is het de plaats waar FC Utrecht staat. Ze horen gewoon zo hoog te staan. Niet omdat we het zelf allemaal hebben aan zien komen.

Ik geef toe dat ik bij de seizoenstart dacht dat FC Utrecht het moeilijk zou kunnen krijgen. Maar gaandeweg dit voetbaljaar groeide mijn vertrouwen in deze ploeg én in zijn trainer. Althans, ik kreeg vertrouwen in de 'match' tussen trainer en spelers.

Dat Jan Wouters een vakman is, wisten we al langer. Ik vind alleen dat hij te lang krampachtig gedaan heeft over het hoofdtrainerschap, maar verder herken ik me wel in hem. Hij is een man die zijn elftal wil laten voetballen. Dat lijkt een open deur, maar noem mij nog eens een paar trainers die dat willen. Er zijn er niet zo veel van, de meesten kiezen voor defensieve zekerheden. Bovendien zijn veel trainers gevoelig voor kritiek en resultaat, als het even tegen zit, passen ze zich aan.

Dat zie ik bij Wouters niet, die gaat zijn gang. Hij laat zich niet gek maken, door niemand. In de ontwikkeling van zijn team spelen Duplan en Kali een doorslaggevende rol. Ik weet nog dat FC Utrecht het seizoen opende thuis tegen Feyenoord (0-1). Hij wilde toen gewaagd één-op-één spelen, maar miste in dat spel een middenvelder die de aanvallers met een fijne steekpass kon wegsturen.

Een beetje op de manier zoals Wouters het zelf als speler ook kon. Kali zat toen op de bank en Duplan was geblesseerd. Nu die twee belangrijk zijn geworden, heeft Utrecht een gevaarlijk, maar vooral aantrekkelijk spelend elftal. Wat me daarin ook opvalt, is dat iedereen doet waar hij goed in is. Daar ligt de nadruk op bij ieder individu. Dat is echt de hand van Wouters. Die denkt zo over voetbal. Wat je niet kunt, moet je aan een ander over laten en voor het overige moet je het vooral simpel houden als je niet kunt doen wat je wilt doen.

Dat klinkt eenvoudig, maar ik zou willen dat in alle teams die overtuiging zat. Dan werden we veel vaker vermaakt in de eredivisie. Kijk de wedstrijd tegen FC Twente maar eens terug. Utrecht was zeker in de eerste helft de baas in het veld. En niet met lange ballen of zo, nee met intelligent spel, waarbij ik echt heb genoten van Kali.

Als 15-jarig ventje haalden we hem destijds bij de selectie. Heel lang geloofden de mensen niet in hem. Hij zou een te lage handelingssnelheid hebben en niet genoeg lopen. Dat laatste vond ik me toch een onzin. Hij doet het zoals Wouters vroeger, of Ronald Koeman, Frank de Boer en nog langer geleden ikzelf, je moet pas lopen als het een functie heeft en zo slim zijn dat je eerder op de juiste plaats staat dan een ander.

Kali heeft die slimheid. Dat is heerlijk om naar te kijken en Wouters verdient een compliment, omdat hij dat ziet en gebruikt. De landstitel zit er niet in voor Utrecht, bij die suggestie gaat Wouters terecht lachen, maar ze blijven wel rond de vijfde plaats staan. Daar horen ze gewoon thuis.

Bron: Column Willen van Hanegem op AD.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing