FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Ede op stage bij FC Utrecht

11-10-2013

3 reacties


Jan Willem van Ede, voormalig keeper van FC Utrecht, is met ingang van afgelopen vrijdag aangesloten bij Jong FC Utrecht voor een stage in het kader van de cursus Keepercoach Pro van de KNVB. Van Ede speelde van 1982 tot en met 1996 voor FC Utrecht en is recordhouder met in totaal 409 wedstrijden.

De rest van het seizoen maakt Van Ede deel uit van de technische staf van de beloftenploeg. “Er is uitgebreid gesproken met Jong FC Utrecht-trainer Ab Plugboer en Keeperstrainercoördinator Stefan Postma“, aldus Technisch Manager en Hoofd Opleidingen Henny Lee. “Gezamenlijk zijn we tot goede afspraken gekomen. Stefan Postma heeft deze cursus al doorlopen waardoor ze met elkaar hierover kunnen communiceren. Serge van den Ban, keeperstrainer van de middenbouw in de FC Utrecht Academie, volgt eveneens deze cursus. Het gaat om de nieuwste visie op de ontwikkeling van keepers.”

Jan Willem van Ede kan in zijn nieuwe functie teren op jarenlange keeperservaring. “Met zijn achtergrond en ervaring als keeper kan hij veel voor FC Utrecht betekenen, in het bijzonder voor de talentvolle jeugdkeepers”, vervolgt Lee. “Het is een goede zaak dat dit soort oud-spelers terugkeren. Dit is iets wat ik toejuich."

"Het beleid is dat onze organisatie een hoog gehalte van voormalig FC Utrecht-spelers heeft. Zij kennen immers de cultuur van de club. De keuze voor Jan Willem past dus in de kern van dit beleid.  Jan Willem is één van de iconen uit het verleden van FC Utrecht”, aldus een trotse Lee. In het verleden heeft hij veel betekend voor FC Utrecht. Het is een goed teken dat hij een beroep doet op FC Utrecht om zijn stage af te werken. Al eerder hebben we contact gehad en ik ben blij dat we nu iets voor elkaar kunnen betekenen”.

Naast Henny Lee is ook beloftentrainer Ab Plugboer verheugd met de komst van Jan Willem van Ede. “Jan Willem beschikt over veel ervaring, expertise en vaardigheden op het gebied van keepen”, aldus Plugboer. In samenwerking met Stefan Postma gaat hij deze kennis overbrengen op de keepers in de opleiding.”

Jan Willem van Ede is inmiddels een kleine week werkzaam. “Voor mij is het een logische keuze om deze cursus te volgen”, aldus Van Ede. “Ik ben tevens werkzaam als keeperstrainer bij het nationale vrouwenteam en de bedoeling is dat iedereen die verbonden is aan nationale selecties deze cursus gaat volgen. Dat ik bij FC Utrecht terecht ben gekomen is logisch. Mijn roots liggen hier en ik vind het leuk om wekelijks weer bij een ploeg te gaan werken.”

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing