FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Dop: 'Mooiste club van Nederland'

31-08-2011

9 reacties


FC Utrecht heeft dinsdag afscheid genomen van voorzitter Jan Willem van Dop tijdens een drukbezochte afscheidsreceptie in Stadion Galgenwaard. "FC Utrecht is de mooiste club van Nederland", zo sprak Jan Willem van Dop tijdens zijn afscheidsrede.

De scheidend voorzitter kreeg vele loftuitingen toegeworpen door de sprekers tijdens de afscheidsreceptie die werd bijgewoond door de voltallige selectie inclusief technische en medische staf. Voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht Jacques van Ek nam als eerste het woord. Hij prees de wijze waarop Van Dop FC Utrecht de afgelopen zes jaar heeft bestuurd. "Naast de hoogtepunten heeft Jan Willem de club tijdens de diepe dalen waardoor we zijn gegaan bekwaam bestuurd. Na het overlijden van David di Tommaso en rondom het ongeluk met Mihai Nesu heeft hij de club op een hele goede manier geleid, dat was niet makkelijk. Je bent niet alleen de laatste voorzitter geweest, maar ook een hele goede voorzitter, een echt boegbeeld voor de club."

Warm persoon
Nadat namens de KNVB Gerard Bouwer de vele activiteiten en de daarbij behorende invloed van Van Dop binnen de KNVB had benoemd, was het Wilco van Schaik die mooie woorden had voor zijn voorganger. "De manier waarop Jan Willem zich de afgelopen jaren voor veiligheid heeft ingezet, valt te prijzen. Net zoals de wijze waarop hij FC Utrecht binnen de KNVB heeft geprofileerld", sprak de nieuwe algemeen directeur. "In de weken dat ik met hem heb meegelopen in de maand augustus, heb ik hem van nabij leren kennen. Jan Willem is een warm persoon, bij wie het belang van de club altijd voor gaat." Van Schaik had direct een belangrijke belofte voor Van Dop: "De deuren van De Galgenwaard staan altijd voor je open."

Daarna was het de beurt aan de Utrechtse dichter Ingmar Heytze. Hij sprak een gedicht uit dat hij speciaal voor Jan Willem van Dop schreef. Toen was het de beurt aan een andere echte Utrechtse performer. Claudia de Breij zong 'de favoriete song' van Van Dop: "Mag ik dan bij jou". Zijn persoonlijk assistenten overhandigden hem daarna, namens de gasten, een bedrag van maar liefst 3000 euro. Deze cadeausuggestie voor de gasten op de receptie werd daarna direct door Van Dop overhandigd aan FC4You, de stichting waaronder FC Utrecht al haar maatschappelijke aciviteiten heeft gebundeld.

De vice-voorzitter van de SupportersVereniging richtte het woord ook tot Van Dop. Met name de goede samenwerking tussen het bestuur en de voorzitter van FC Utrecht kwam hier ter sprake. Hij bedankte en complimenteerde Van Dop voor zijn inzet voor de supporters waarbij 'het belang van de club altijd voorop stond'.

Mooiste club
In zijn dankwoord gaf Van Dop aan 'hoe apart hij dit moment van afscheid vond'. "De medewerkers van FC Utrecht, de vrijwilligers en alle supporters wil ik bedanken voor de samenwerking de afgelopen zes jaar", sprak Van Dop. "FC Utrecht is de mooiste club van Nederland", zo wist Van Dop inmiddels na zes intensieve jaren. "Naast de vele hoogtepunten wil ik ook stilstaan bij twee absolute dieptepunten. De dood van David en het ongeluk van Mihai waren een dieptepunt, maar lieten ook zien hoe sterk de club FC Utrecht is."

Speciale woorden had hij voor het controlerende orgaan binnen de club, de Raad van Commissarissen. "Wat velen misschien niet weten is het feit dat FC Utrecht een dijk van een Raad van Commissarissen heeft. Ik mag wel zeggen dat ik heel prettig met hen heb samengewerkt. Met Jacques van Ek, Boele Staal, Frans Snijders, Ad van Liempt en natuurlijk Frans van Seumeren beschikt FC Utrecht over een raad waarop iedere club in Nederland jarloers zou zijn." Van Dop markeerde ook het moment dat grootaandeelhouder Frans van Seumeren zijn intrede deed binnen de club. "In al die jaren van samenwerking ging het steeds om het hart van de mens en het belang van de club, in plaats van persoonlijke belangen. Ik heb het erg gewaardeerd", sprak Van Dop.

Vanaf 1 september is Wilco van Schaik de nieuwe algemeen directeur van FC Utrecht. In de maand augustus was hij al in dienst van de club. Jan Willem van Dop blijft tot en met het einde van het jaar verbonden aan FC Utrecht als adviseur.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto/Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing