FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van der Maarel: “Op naar de vijfde zege”

07-02-2012

0 reacties


Mark van der Maarel boekte zondag met FC Utrecht een memorabele overwinning (0-2) in de Amsterdam Arena. Niet eerder won een club in twee achtereenvolgende Eredivisieseizoenen uit en thuis van Ajax.

"Ajax ligt ons wel", aldus de 22-jarige rechtsback tegen SEG. "Geweldig. We hebben geschiedenis geschreven met vier zeges op rij op Ajax, misschien volgend jaar op naar de vijfde. Van tevoren hadden we een heel goed gevoel en dat is uitgekomen. In de eerste helft hadden zij meer de bal en kwamen wij er slechts sporadisch uit. Toch gaven we weinig weg en dat was de verdienste van onze organisatie. Het stond goed, we houden de nul en schieten er zelf twee in. De stand op de ranglijst liegt niet en dan is 2-0 winnen fantastisch. Vorige week was het tegen Heerenveen heel mager en Utrecht staat op een plek waar het niet hoort te staan. Dit is een enorme opsteker, dit hadden we nodig. Vanaf dit punt moeten we verder gaan."

Utrecht speelde in Amsterdam met een tweespitsensysteem met Frank Demouge als diepe man. Dat beviel Van der Maarel goed. "Met Demouge zijn we wat balvaster voorin. Hij wint ook veel duels, is groot en sterk. Tegen een gehavende defensie als die van Ajax pakte de keuze voor Demouge heel goed uit. Frank was heel belangrijk. De afgelopen twee wedstrijden hebben we juist balvastheid gemist, met Frank heb je dat wel. Hij heeft heel goed gespeeld, geeft ook assist op de 2-0 en is belangrijk bij de 1-0."

Basisplaats
In december 2010 verlengde Mark van der Maarel, die wordt begeleid door Sports Entertainment Group, zijn contract tot medio 2013 met een optie voor nog twee jaar. Van der Maarel stond de eerste drie wedstrijden van het seizoen nog in de basis, maar verdween al gauw naar het tweede plan. De laatste vier wedstrijden startte hij echter wel weer, voor de winterstop tegen FC Groningen als linksback en na de winterstop als rechtsback. Tegen Ajax speelde hij zijn negende wedstrijd van het seizoen.

"Ik ging er voor het seizoen vanuit dat ik een basisplek had en de eerste drie heb ik ook gespeeld", aldus de Mijdrechter. "Maar daarna kwam Daan Bovenberg en die deed het goed. Nu hij geblesseerd is, krijg ik weer een kans. Die moet ik met beide handen aangrijpen. Het gaat naar behoren. Ik doe mijn best, meer kan ik niet doen. Mijn voorkeur blijft uitgaan naar de rechtsbackpositie. Maar ik kan ook linksback staan en speel waar de trainer me nodig heeft. Ik ben in ieder geval blij met de kansen die ik krijg. Voetballend was het tegen Ajax af en toe minder, maar ik denk dat ik redelijk heb gespeeld. Ik kan tevreden zijn. Ik heb alles gegeven en dan kan ik mezelf niets verwijten."

Bron: seginternational.com

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing