FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van der Gun houdt hoop op Europees voetbal

26-04-2012

3 reacties


Na twee seizoenen Swansea City keerde Cedric van der Gun eind januari terug bij FC Utrecht, de club waar hij tussen 2006 en 2009 ook onder contract stond. "Voor mij hoeft het buitenland niet zo nodig meer."

Waar vlak na de winterstop nog het degradatiespook door Utrecht waarde, hoopt de plaatselijke FC drie wedstrijden voor het einde op Europees voetbal. Door de 2-0 overwinning van zaterdag bij RKC Waalwijk, pas de derde uitzege van het seizoen, staat FC Utrecht nog maar twee punten van de negende positie. Die opmerkelijke wederopstanding houdt mede verband met de terugkeer van Cedric van der Gun.

Na zeven maanden tussen hoop en vrees, tekende de 32-jarige Hagenees eind januari bij FC Utrecht. De club verloste hem, maar andersom lijkt dat ook het geval. Want net als in 2008-2009, het laatste seizoen van zijn vorige periode bij FC Utrecht, groeide Van der Gun uit tot sleutelspeler. Van de negen duels waarin de aanvaller sinds zijn rentree, als invaller in het thuisduel met ADO Den Haag op 12 februari, meespeelde, won FC Utrecht er vijf en werd twee keer gelijkgespeeld.

Dat hij in 2009 zijn aflopende contract niet wilde verlengen, werd door sommige supporters opgevat als dat de aanvaller zich te goed zou voelen voor de club. "Ik begrijp die sentimenten, maar zo was het absoluut niet. Ik wilde graag nog een keer naar het buitenland, het liefst naar Engeland. Spelen in een grote competitie met andere stadions en andere spelers."

Het werd Swansea City in Wales, de huidige revelatie in de Premier League. Destijds acterend in het Championship, het tweede niveau in Engeland. "Het eerste jaar speelde ik nog redelijk veel, het tweede seizoen was toch wel een teleurstelling", blikt de aanvaller terug. "Ik vind niet dat ik er alles heb uitgehaald. Ook haalde ik niet hetzelfde niveau als bij FC Utrecht, al heb ik wél goed gevoetbald. Mijn pech was dat ik met Nathan Dyer en Scott Sinclair twee geweldige aanvallers voor me had en het elftal fantastisch draaide."

Swansea was ook zeker niet ontevreden over Van der Gun. "Na de winterstop vorig jaar speelde ik weer geregeld, maar ik was niet naar het buitenland gegaan om 7, 8 of misschien een keer 12 minuten in te vallen. Dat is wel teleurstellend, al heb ik absoluut geen spijt van mijn keuze. Ik heb nooit getwijfeld aan mijzelf, heb goed getraind en gespeeld en daardoor een hoog niveau gehaald. Trainer Brendan Rodgers wilde ook graag met mij verder, maar ik besloot zelf niet bij te tekenen en op zoek te gaan naar een andere club."

Dat viel niet mee, zeven maanden trainde Van der Gun voor zichzelf en zat hij naast de telefoon te wachten. "Zeker geen fijne periode", verzucht de Hagenees. "Er was wel wat interesse, maar dan vooral uit landen als China of Thailand. Dat zag ik eerlijk gezegd niet zitten. Eigenlijk wilde ik gewoon terug naar een leuke club in Nederland. Dat zo af en toe een club zich meldde, zorgde wel voor wat houvast. Alleen werd het nooit concreet. Wanneer ik nu nog steeds geen club zou hebben gehad, denk ik wel dat ik was gestopt."

Eind januari belde FC Utrecht, club en speler waren er in no-time uit. Van der Gun tekende tot het eind van het seizoen met een - inmiddels gelichte - optie voor nog een jaar. "Ik heb nooit zoveel moeite gehad me aan te passen, ook niet na mijn langdurige blessures. Het is lekker om weer in Nederland te zijn. Ik ben niet minder ambitieus, maar wel reëler. Ik heb een mooie tijd bij Swansea gehad, maar juist nu ik iets anders heb meegemaakt, waardeer ik wat ik bij Utrecht heb. Voor mij hoeft het buitenland niet zo nodig meer."

Nadat het degradatiespook uit Utrecht werd verjaagd, spreken steeds meer spelers van FC Utrecht zich de laatste weken uit over het halen van de play-offs. Zo ook Van der Gun. "Je moet altijd gaan voor het maximaal haalbare. FC Utrecht heeft de play-offs voor Europees voetbal binnen bereik. Het is ons eerder gelukt en ook nu is het mogelijk. Op dit moment ben ik pas tevreden wanneer we de play-offs halen."

FC Utrecht speelt nog tegen NAC Breda (thuis), Vitesse (thuis) en Roda JC (uit).

Bron: Spitsnieuws-Jochem Geerdink

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing