FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van der Hoorn: "Ik had liever niet gespeeld"

08-12-2012

5 reacties


Heracles Almelo en FC Utrecht speelden het eerste eredivisieduel na de rumoerige week die in het teken stond van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

In Almelo werd het 1-1, maar als het aan Mike van der Hoorn en Anouar Kali had gelegen was de wedstrijd niet gespeeld. "We hadden pas echt een statement gemaakt als alle eredivisiewedstrijden niet door waren gegaan", zegt Van der Hoorn tegenover NUsport.

"Ik had liever niet gespeeld. Het was ook echt beter geweest. Wij zijn het uithangbord voor die jongens. En nu spreek ik wel met jou hierover en dat is misschien wel goed, maar het maakt meer indruk als heel Nederland een weekend niet voetbalt."

Buitenboys
De jonge verdediger van FC Utrecht staat misschien iets dichter bij het incident dan zijn ploeggenoten. Hij begon op jonge leeftijd met voetballen bij SC Buitenboys, de club waar Nieuwenhuizen grensrechter was.

"Ik heb daar alleen in de F'jes gespeeld, dus dat is wel erg lang geleden. Ik ben daarna naar FC Omniworld gegaan, wat nu Almere City is. Het is niet zo dat ik het erger vind dan andere spelers. Wie het ook is, dit is altijd erg", benadrukt hij.

"Ik ken Almere wel en ik ken ook wel mensen die er direct bij betrokken zijn. Dat wel. Dat maakt het iets persoonlijker. Ik heb geen contact met de club gehad, het is gewoon niet te bevatten dit. Het is vreselijk dat er iemand dood moet gaan voordat iets gebeurt."

Voorbeeld
De spelersgroep heeft deze week veel met elkaar gesproken over het incident. Ook de buitenlandse spelers hadden veel vragen. "Ze begrepen het eerst niet, wij moesten alles uitleggen. Zij volgen het Nederlandse nieuws niet. Het was het gesprek van de week", vertelt Van der Hoorn.

Ook ploeggenoot Anouar Kali had liever niet gespeeld. "Wij zijn een voorbeeld voor de amateurs. Het is triest wat er is gebeurd. Ze hadden daarom alles eruit moeten gooien. Dit mag nooit gebeuren. Ik denk ook niet dat een minuut stilte veel zin heeft. Niets helpt eigenlijk, dat is het zure van alles."

Bron: nusport.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing