FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Fans beloond in ijskoude Euroborg

21-01-2013

1 reactie


Je moet het maar kunnen opbrengen. Ruim vier uur reizen en dan bij een gevoelstemperatuur van min tien graden liefst twee uur lang in een uitvak schreeuwen, zingen en dansen. Toch gebeurde dat eergisteren in de ijskoude Euroborg waar enkele honderden Utrechtse supporters letterlijk de toon zetten in een verder kille entourage. Van de fans van de thuisclub werd bijna niets vernomen, anderhalf uur lang werden ze overschreeuwd door het uitvak.

Het was daarom mooi om te zien hoe het enthousiasme van de Utrechtse aanhang werd beloond door de spelers die op een hobbelig, hard veld toch maar mooi met de winst aan de haal gingen. De ereronde van de spelers in de richting van het Utrechtse vak heb ik van dichtbij mogen meemaken. Ik zat met mijn jongste zoon Arjan en zijn vriend Maurice Moll op een steenworp afstand van het uitvak. Voor mij was een kaartje gekocht voor Vak O (dichtbij Vak P waar ik altijd vertoef in Galgenwaard) zodat ik het bewonderenswaardige gedrag van de Utrechtse fans van dichtbij kon meemaken.

Een kritische kanttekening is ook op zijn plaats. Toen de naam van Kali door de speaker bij het noemen van de opstelling werd genoemd, klonk er geen applaus maar even een schril gefluit. Maar de Utrechtse middenvelder nam sportief ‘revanche' door een puike prestatie te leveren. Mogelijk zal hij komende zondag tegen Willem II weer een soortgelijke reactie mogen verwachten. En dan opnieuw kunnen bewijzen dat hij mentaal gegroeid is. Al blijft het jammer dat een speler die zoveel aan FC Utrecht te danken heeft, mede ongetwijfeld onder invloed vn zijn makelaar, deze keuze heeft gemaakt. Hij had hier nog zoveel kunnen leren van het duo Jan Wouters en Rob Alflen.

Over Wouters gesproken, Jan vierde eergisteren een jubileum want hij coachte voor de 100-ste keer een wedstrijd in de eredivisie. Misschien was het te koud voor een korte huldiging, ik heb vanaf Vak O in Euroborg geen bloemetje voorbij zien komen. Misschien kunnen we dat uitstellen tot het einde van de competitie wanneer Europees voetbal gerealiseerd wordt. FC Utrecht wordt immers weer bij de topclubs genoemd wanneer het programma van het weekeinde ter sprake komt. Wat een weelde.

Hoe anders was het zo'n 45 jaar geleden toen ik als sportjournalist ook de verre reis maakte naar het hoge Noorden. Toen speelde DOS in Groningen de meest beslissende wedstrijd uit haar bestaan tegen GVAV, met als inzet een plek in de eredivisie of degradatie. Tijdens de verre treinreis moest ik nog terugdenken aan die zenuwslopende partij, beslist door een treffer van spits Leo van Veen. De juichkreet van Mike van der Hoorn klonk eergisteren even luid als die van Leo, zo lang geleden.

Hans van Echtelt
Vak P

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing