FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Utrecht weet wat tegen Celtic verwacht wordt

25-08-2010

0 reacties


FC Utrecht beschikt op Jacob Mulenga na over een complete groep in aanloop naar de return tegen Celtic. Mulenga, die vorige week in Schotland na ruim een kwartier spelen uitviel en ook zondag tegen Willem II niet in actie kwam, kampt met een hamstringblessure.

Zijn vervanger Duplan is een ander type spelers dan de fysiek sterke Mulenga, gaf Ton du Chatinier aan. Maar de trainer wees op de uitstekende indruk die Duplan sinds zijn komst heeft gemaakt. Zo gaf Duplan zondag tegen Willem II de perfecte assist bij de fraaie goal van Ricky van Wolfswinkel. “We zullen er iets anders mee om moeten gaan. Naar andere mogelijkheden zoeken en die zijn er wel degelijk tegen Celtic.”

FC Utrecht werkte donderdagmiddag een besloten training af in het stadion en voordat de selectie zich terugtrok in Amersfoort stonden Ton du Chatinier en Jan Wuytens de Nederlandse en Schotse pers te woord. “Liefst hadden we natuurlijk daar gescoord”, stelde Du Chatinier. “We weten wat de opdracht is en daar stemmen we ons strijdplan op af. We zullen gedoseerd aanvallen en moeten oppassen voor de snelle omschakeling. Uit kregen we door twee persoonlijke fouten twee tegendoelpunten. Dat mag morgen niet gebeuren.”

Ook verdediger Jan Wuytens erkende dat. “Kansen weggeven op dit niveau is dodelijk. Foutjes worden direct afgestraft. We zullen heel geconcentreed moeten spelen. Het geloof is er ook bij ons na de 2-0 nederlaag zeker nog. We waren in Glasgow niet kansloos. Zeker tijdens de eerste dertig minuten hebben we daar goed gespeeld.”

Du Chatinier put vertrouwen uit de goede Europese optredens van zijn ploeg dit seizoen die een groeiproces aantonen. “In Luzern speelden we een zeer goede wedstrijd en ook de eerste helft bij Celtic was goed. Nu moeten we laten zien dat we weer een stap verder zijn en zorgen dat we tegen deze ploeg scoren. De weinige kansen die je krijgt moeten raak zijn.” Hij wees de Schotse pers op de kracht van FC Utrecht in eigen stadion. “Hier gaat het publiek achter ons staan en ze kunnen aardig wat lawaai maken.”

Eerder op de dag al keek Celtic-manager Neil Lennon in Houten vooruit naar de terugwedstrijd. Hij gaf aan dat zijn ploeg er alles aan gelegen is om goed te presteren in Europa. Hij voorziet echter geen gemakkelijke avond. Al weet Lennon  nog niet hoe hij de kracht van FC Utrecht in thuiswedstrijden moet inschatten. “We weten dat ze makkelijk scoren. Maar als wij één keer scoren, dan is het gebeurd.”

In de Schotse media werd deze week nog maar eens gewezen op de matige prestaties van Celtic in Europese uitwedstrijden. Maar er staat wel een heel ander team, want inmiddels zijn er deze zomer al tien nieuwe spelers bijgekomen. Celtic won afgelopen weekend in de Schotse competitie thuis met 4-0 van St Mirren.


Bron: <i>fcutrecht.nl</i>

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing