FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Utrecht gaat samenwerken met Oosterlicht College

27-01-2013

1 reactie


Met ingang van het seizoen 2013/2014 gaat FC Utrecht een samenwerkingsverband aan met het Oosterlicht College. Spelers van de FC Utrecht Academie kunnen op de locaties in Vianen en Nieuwegein onderwijs volgen, op een manier die optimaal te combineren is met het bedrijven van topsport.

Het beleid van de FC Utrecht Academie is één club, één school. "Het Oosterlicht College is hierin de ideale partner", zegt Hoofd Opleidingen en Technisch Manager a.i. Henny Lee. "Dit opleidingsinstituut biedt scholing aan op alle leerniveaus, heeft ervaring met topsporters, regelt aangepaste roosters en biedt onze voetballers extra ondersteuning. Daarnaast heeft het Oosterlicht College een goede naam en bovengemiddelde uitstroom."

Door met slechts één school volledig samen te werken, kan een optimale afstemming plaatsvinden tussen onderwijs en topsport. "Op deze manier kunnen wij de ontwikkelingen van onze voetballers goed monitoren en begeleiden", zegt studiecoördinator Ferdi ten Ham van de FC Utrecht Academie. "We gaan hierin een stap verder, dan te doen gebruikelijk. Zo bekijken we de mogelijkheden tot het uitwisselen van expertise met het Oosterlicht College. Te denken valt aan het verzorgen van workshops en presentaties over voeding, bewegingsleer en maaltijdvoorzieningen."

"Het Oosterlicht College in Vianen en Nieuwegein is al jaren dé school als het gaat om topsportvriendelijk beleid", zegt Yolanda Petermeijer, directielid van het Oosterlicht College. "Landelijk gezien behalen onze leerlingen goede examenresultaten. De kwaliteit van het onderwijs dat wij bieden, betaalt zich nu uit in een nieuwe partner die we hebben gevonden in FC Utrecht." In het nieuwe schooljaar starten de jonge voetballers van de FC Utrecht Academie in Vianen. De leerlingen van de HAVO/VWO-afdeling (circa 50%) stromen in de bovenbouw door naar Nieuwegein.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing