FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Utrecht countert zich naar drie punten in Arnhem

24-10-2010

19 reacties


FC Utrecht heeft voor de tweede keer in de clubhistorie in Arnhem drie punten gepakt. Vitesse was in eigen huis veel beter, maar de slinkse ploeg van Ton du Chatinier sloeg liefst viermaal toe in de counter: 1-4.

Het duel kon zondagmiddag niet slechter beginnen voor Vitesse, dat zonder Theo Bos acteerde. De oefenmeester moest deze week het veld ruimen vanwege de matige resultaten. Interim-trainer Hans van Arum zag zijn ploeg in de beginfase nauwelijks tekenen van verbetering tonen. Utrecht speelde allesbehalve groots, maar werd in het zadel geholpen door Slobodan Rajkovic. De verdediger keerde terug van een schorsing en verschalkte na enkele minuten zijn eigen doelman Eloy Room.

Vitesse kreeg na de snelle openingstreffer de ruimte van Utrecht om in de wedstrijd te komen. Naarmate het duel vorderde namen de Arnhemmers in de vermakelijke eerste helft het initiatief zelfs in handen en creëerde diverse prima kansen. Maar zoals wel vaker dit seizoen ontbeerde de ploeg van Van Arum een scorende spits. Zo schoot Ismaïl Aissati, die nadrukkelijk het voortouw poogde te nemen, net naast en was zijn vrije trap niet zuiver genoeg. Utrecht mogelijk bovendien van geluk spreken dat het de meer dan uitstekend keepende Michel Vorm onder de lat had staan.

Geheel tegen de verhouding in bouwde Utrecht kort voor het rustsignaal de voorsprong uit. Dries Mertens profiteerde optimaal van een aanvankelijke mispeer van Ricky van Wolfswinkel: 0-2. De gifbeker was nog niet leeg voor Vitesse, dat ook na rust kans op kans kreeg. Geluk ontbrak echter volledig in Arnhem, waar Utrecht even later totaal onverdiend zelfs op een 0-3 voorsprong kwam via Tim Cornelisse.

De ploeg van Ton du Chatinier hield vast aan de speelwijze en dat bleef zijn vruchten afwerpen. Nu was het Jacob Mulenga die als eindstation fungeerde na een vlotlopende counter: 0-4. Waar het Vitesse de gehele wedstrijd niet meezat, had de club uit Arnhem na een uur spelen eindelijk eens geluk door op 1-4 te komen. Dalibor Stevanovic zag zijn schot van richting veranderd worden en tegen de touwen rollen. Het was ook direct het slotakkoord van het duel, dat geen treffers of hoogtepunten meer opleverde.

Bron: goal.com
Foto: Ad.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 19 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing