FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Uitslag poll "De belangrijkste goal"

12-05-2014

0 reacties


Onlangs stond op deze site een poll met de vraag: wat vond jij de belangrijkste goal van dit seizoen? De poll sloot op 12 mei om 07:00 uur en er waren toen 195 stemmen uitgebracht. Hieronder de uitslag en toelichting per goal in aflopende stemvolgorde:

De 1-0 van Johan Mårtensson bij FC Utrecht – FC Groningen (54%)
Voorafgaand aan dit duel had FC Utrecht al negen eredivisieduels op rij niet meer gewonnen. Het degradatiespook kwam steeds meer om de hoek en de spanning lag er het gehele duel dik bovenop. In de 69e minuut kwam Johan Mårtensson na langdurig blessureleed als vervanger voor Mark Diemers in het veld. In de 88e minuut zorgde hij met een zondagsschot voor de enige goal van het duel en de drie punten bleven in Utrecht. In de negen duels hierna won FC Utrecht drie keer, speelde het drie keer gelijk en verloor het drie keer met uiteindelijk plaat 10 als eindresultaat.

Mårtensson scoorde pas zijn tweede goal voor FC Utrecht. En hij startte na FC Groningen-thuis met een voor hem unieke serie: hij speelde zes duels op rij zonder een minuut te missen. Dat was hem in de ruim 2,5 jaar ervoor bij FC Utrecht nog nooit gelukt.

De 1-0 van Jacob Mulenga bij FC Utrecht – sc Cambuur (23%)
Dit seizoen leek er bij FC Utrecht een soap rondom Mulenga: ‘Blijft hij wel? Of blijft hij niet?’ Daarnaast had hij na de duels tegen Differdange 03 enige tijd moeite met scoren en was hij langdurig geblesseerd. Mulenga raakte hiermee uit de gratie bij een deel van de fans en zijn 14 goals uit 2012 / 2013 waren vergeten.

Tegen sc Cambuur stond Mulenga voor het eerst sinds bijna vijf maanden weer in de basis. Hij was dat duel zichtbaar aanwezig voor de defensie van sc Cambuur en deed uiteindelijk wat hij moest doen: scoren. Dit bleef de enige goal van het duel en hielp FC Utrecht daarmee om definitief weg te blijven van de nacompetitieplaatsen.

De 1-1 van Steve de Ridder bij FC Utrecht – Ajax (15%)
Het was twee dagen na de presentatie van de winterversterkingen en er ontstond een positieve stemming bij een deel van de fans. Tijdens het duel tegen Ajax stond er al spoedig een 0-1 op het scorebord, maar de spelers bleven knokken. Dit leidde al snel daarna tot de 1-1 van Steve de Ridder en deze goal leek omstreden: Ajax-trainer Frank de Boer vond het een overtreding. Betrokken verdediger Joël Veltman gaf echter aan dat De Ridder in het duel gewoon slimmer was geweest en de scheidsrechter was het met Veltman eens.

Na dit duel begon toch een zware periode voor FC Utrecht en Steve de Ridder. De nacompetitie bleef heel lang angstig dichtbij en De Ridder had het met menig scheidsrechter aan de stok. Hij scoorde nog nauwelijks en tegen ADO Den Haag bereikte zijn strijd een dieptepunt: hij kreeg snel twee gele kaarten en kon inrukken. Of zijn tweede gele kaart terecht was? Het doet er uiteindelijk niets meer toe en het duel was daarna gespeeld.

Dat De Ridder garant staat voor strijd blijkt wel uit het volgende: hij werd deze competitie 84 keer afgefloten vanwege een overtreding, maar er werden ook 82 overtredingen op hem geconstateerd. Geen speler in de eredivisie komt maar in de buurt van deze cijfers.

De 2-2 van Cedric van der Gun bij NAC – FC Utrecht (7%)
Ook Cedric van der Gun miste dit seizoen erg veel duels door blessures. Tegen NAC was hij net weer terug van een knieblessure. In de periode voor dat duel waren er tevens staatjes in omloop waaruit bleek dat FC Utrecht, op dat moment na Roda JC, de meeste goals in de laatste 15 minuten tegen kreeg. In Breda gebeurde dit ook en was de hoop op punten vlak voor tijd ineens weg. Maar gelukkig viel het dit keer wel goed en scoorde Van der Gun direct na de 2-1 en vlak voor tijd de 2-2. Waarschijnlijk is dit de laatste goal van Cedric van der Gun in de eredivisie. Er werd in ieder geval een belangrijk punt meegenomen.

Foto: FCUphoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing