FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Tussen hoop en vrees

24-12-2016

5 reacties


Sinterklaas heeft het land weer verlaten en de Top 2000 is aanstaande. De voetbalsupporter weet wat dit inhoudt. De gekte gaat weer losbarsten en diverse websites zorgen voor de nodige onrust. Iedereen heeft wel een geheimzinnig gerucht en als je de media mag geloven hebben sommige clubs binnenkort een selectie van 60 spelers, zoveel spelers worden er soms in verband gebracht met dezelfde club.

Inderdaad, de maand januari komt eraan en dan betekent dat de transferwindow weer opengaat. Een maand lang allerlei zinnige en onzinnige geruchten over aanstaande transfers. Vaak in de wereld gebracht door zaakwaarnemers met dollartekens in hun ogen. Niet het zo goed mogelijk behartigen van de belangen van een speler staat voorop, nee, het gaat toch voornamelijk over het spekken van de eigen bankrekening. Maar ook spelers zien hun kansen schoon. Ineens zijn ze toe aan een nieuwe uitdaging, uitgekeken op die trainer, niet tevreden over het aantal speelminuten, noem maar op. Ineens is die club die in de zomer nog zo bejubeld werd, toch niet het gewenste toneel waarop ze willen acteren.

Natuurlijk geldt dit ook voor de clubs. Spelers met aflopende contracten moeten snel nog even van de hand gedaan worden om toch vooral maar geen transfergeld mis te lopen. Of de in de zomer zo bewierookte selectie, waarmee voor Europees voetbal gegaan gaat worden, moet vanwege de stand van de ranglijst voorzien worden van een kwaliteitsinjectie. Die kwaliteitsinjectie valt vaak achteraf nogal tegen en blijkt meer een gevalletje van paniekaankopen.

Voor de liefhebbers die houden van de geruchtenstroom van hele en halve waarheden is dit de meest gelukzalige periode van de winter. De hele dag zoeken naar berichten over komende en vertrekkende spelers geeft afleiding in deze donkere dagen. Voor de meeste supporters is het echter een maand leven tussen hoop en vrees. Blijft die superspits of vertrekt hij toch naar andere oorden? Gaan we de tweede helft van de competitie in met die betrouwbare doelman of gaan we zien of de tweede keeper echt zo goed is als de club heeft aangegeven? Is er misschien toch nog een potje om de selectie aan te vullen met die kwikzilverachtige buitenspeler?

Hoewel de UEFA en de nationale voetbalbonden de mond vol hebben van Fair Play bewijst de maand januari eens te meer dat het geld regeert in het voetbal en niet de sportiviteit. Want die goed presterende club kan zomaar ineens terugvallen doordat hun sterkhouders worden weggekocht door die grote club die in de problemen zit in hun eigen competitie. Die club die dus in de zomer de verkeerde spelers aantrok en nu het goede beleid van de kleinere club ‘straft’ door hun beste spelers weg te halen. Natuurlijk is overal een prijs voor, maar voor de supporter blijft het zuur.

Een maandje tussen hoop en vrees. Het wordt weer nagelbijten.

Midvoor

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing