FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

True Support kritisch over veiligheid finale

25-04-2016

35 reacties


True Support kijkt terug op een geslaagde bus- en bootreis naar de Kuip. Dat laat onverlet dat we ook een aantal kritiekpunten hebben. Die richten zich met name op de veiligheidssituatie.

Wij hadden voorzien dat er op de vakken op de eerste ring druk zou komen van supporters die voor die vakken geen kaarten hadden. De ons vooraf toegezegde extra stewards/beveiliging bij de toegang tot de vakken, was niet aanwezig waardoor ons vak (F) veel te vol was. Daardoor heeft niet iedereen op het vak plaats kunnen nemen en heeft niet iedereen de wedstrijd goed kunnen zien.

Een ander groot kritiekpunt is het feit dat de Rotterdamse autoriteiten/politie de veiligheidssituatie volstrekt niet onder controle had. Diverse 'veiligheidslekken' waren voor een ieder waarneembaar en hadden eenvoudig voorkomen kunnen worden. Dit had tot gevolg dat er diverse gevaarlijke situaties konden en ook daadwerkelijk zijn ontstaan. Zo was zowel voor als na afloop van de wedstrijd de situatie bij de trap naar en op de brug (Stadionviaduct) onbegrijpelijk!

De bootgangers hebben na aankomst aan de Paul Smitkade zonder begeleiding door de Feyenoordzone naar het stadion moeten lopen, daar waar politiebegeleiding afgesproken was. Sterker nog: deze begeleiding was in het vooroverleg een eis van de politie zelf! Verder reageerde de Rotterdamse politie erg gespannen, in diverse situaties zelfs overspannen richting goedwillende supporters. Daarbij verliezen we uiteraard niet uit het oog dat tientallen Feyenoord- en Utrechtsupporters zich gisteren helaas misdragen hebben.

Alhoewel het buiten onze macht ligt, betreuren wij het voornoemde zeer.

De Rotterdamse politie heeft in een vooroverleg de veiligheid gegarandeerd. Die garantie bleek helaas niet veel waard te zijn. We zullen dit aankaarten bij de autoriteiten, alhoewel dat ons op zich natuurlijk niet veel meer zal helpen (tenzij we komend seizoen de finale weer halen).

Een ander – minder groot – punt van aandacht waarover wij diverse klachten hebben ontvangen is dat er bussen waren zonder toiletvoorziening, hetgeen niet vooraf was gecommuniceerd.

Bestuur True Support

Reacties

Bij dit bericht zijn 35 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing