FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

True Support bezorgd over ontwikkelingen

12-02-2015

8 reacties


Supportersorganisatie True Support maakt zich grote zorgen over ontwikkelingen op en buiten het veld bij FC Utrecht.

True Support heeft dinsdag tijdens het reguliere overleg met de directie van FC Utrecht, kritische vragen gesteld naar aanleiding van de in scene gezette overval en andere fraudegevallen bij de club. Vooral het feit dat grote contante geldsommen tot voor kort niet door een geldtransport werden opgehaald, wekt verbazing. Die afwezigheid van een passende procedure heeft de dader de gelegenheid geboden een aanzienlijk geldbedrag te verduisteren.

Vertrouwen is goed, controle is beter; zeker in de wetenschap dat bij FC Utrecht nog altijd ieder dubbeltje omgedraaid moet worden.

De overige fraudegevallen duiden op gaten van meer structurele aard in processen. FC Utrecht stelt dat het de controlemechanismes in de tijd steeds verder heeft aangescherpt, waardoor de fraudeurs uiteindelijk tegen de lamp zijn gelopen. Vooral de rol van de accountant roept vragen op: kennelijk zijn de gaten niet eerder aan het licht gekomen bij controle van de boekhouding.

Technisch
In de aanloop naar het nieuwe seizoen is door directie en technische staf herhaaldelijk beloofd dat FC Utrecht – zeker thuis in de eigen Galgenwaard – voor meer spektakel zou gaan zorgen dan in de afgelopen jaren. Er zou meer ‘op zijn Utrechts’ gaan worden gespeeld. Dat hebben we tot nu toe te weinig teruggezien in de thuiswedstrijden.

We horen trainers en spelers te vaak zeggen dat FC Utrecht in fases of een hele wedstrijd goed heeft gespeeld, maar zichzelf niet heeft beloond. De bezoekersaantallen liegen niet: het voetbal is niet wat de supporters verwachten: soms aardig tot de zestien, maar niet zelden zonder goede eindpass, soms verzorgd en aanvallend, vaker slordig en met onvoldoende lef en gif.

“Geen bezoekende club komt naar FC Utrecht met de gedachte ‘dit wordt een makkelijke middag’”, schreef algemeen directeur Wilco van Schaik afgelopen maart in een brief aan de seizoenkaarthouders. Dat is inmiddels wel anders. Ook blessures van bepalende spelers zijn geen afdoende excuus voor het feit dat FC Utrecht vooral in thuiswedstrijden veel te weinig heeft gebracht en te weinig punten heeft behaald. De absolute winnaarsmentaliteit: dat is niet alleen Utrechts voetbal, het zijn de wetten van de topsport.

Dat de Galgenwaard geen onneembare vesting meer is, komt niet alleen door de spelers. Als supporterscollectief doen we onze reputatie bepaald geen eer aan dit seizoen. Waar is de tijd dat een tegenstander positief geïntimideerd werd door de aanhang van FC Utrecht? Daarom: laten we zondag als één man achter het team gaan staan in de cruciale wedstrijd tegen FC Dordrecht. Het begint natuurlijk met de instelling van de spelers, maar als de vonk vanaf de tribune overslaat op het veld, kan het in de Galgenwaard gaan spoken als vanouds.

Bestuur True Support

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing