FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Transfermarkt

08-06-2006

0 reacties


De transfermarkt is alweer in volle gang maar Utrecht houdt zich angstig stil. Natuurlijk werd tijdens het vorige seizoen al een ijzervreter aangekocht. Van Dijk zal de strijd op het middenveld met De Jong en Kruys aangaan en als ik heel eerlijk ben, denk ik dat hij die strijd gaat winnen. De Jong is nu eenmaal geen 21 meer en Kruys komt wellicht toch wat tekort. Verder hebben we voor de plekken op het middenveld ook nog onze Belgische vrienden Caluwé en Somers lopen. Afgaande op hun prestaties van het afgelopen jaar voorspel ik veel basisplaatsen voor deze heren.

Met het vertrek van Van den Bergh hebben we op de linksbuitenpositie wel een probleem. Maachi is een leuke frivole voetballer maar ik kan nog niet met zekerheid zeggen of hij van het niveau is, wordt maar vooral blijft om Utrecht aan de bovenkant van de subtop te houden. Douglas speelt op de andere vleugel een beetje dezelfde rol. Ik ben van mening dat hij ons niet naar een hoger niveau tilt. Ramzi deed dat wel... Wel één hele wedstrijd. Daarna was hij vooral spraakmakend om zijn belabberde niveau, de problemen met zijn haar en zijn gedachten aan een topclub. Ik denk dat hij daar klaar voor is. Ik hoop dan ook dat hij bij Ajax aan de slag gaat... om daar 34 wedstrijden als een drama te spelen.

Voor de twee buitenposities is wel contact geweest met twee spelers. Foeke Booij had Stein Huysegems van AZ op het oog als de man op links. Huysegems ging echter voor het geld en de bank en verkast naar Feyenoord. Bij het in de goot van de eredivisie verkerende NAC speelde dit jaar een jongen op de rechtsbuiten: Julian ‘knip knip' Jenner. FC Utrecht ging ook met hem om de tafel maar ook Jenner kwam niet. Hij gaat liever voor het geld en de bank naar AZ. Ook had Jenner nog gepraat met Köln maar ook zij pisten naast de pot. Voorzitter Jan Willem van Dop reageerde op de overgang van Jenner naar AZ als een voorzitter die voor het eerst in de voetballerij zijn gezicht liet zien. Het was een slag in zijn gezicht en Jenner moest volgens hem wel voor het geld kiezen want bij Utrecht leek alles rond te zijn... op een handtekening na. Tsja... Supporters weten zelfs dat het pas rond is als een nieuwe speler de gehele eerste competitiehelft gespeeld heeft maar onze voorzitter speelde de aangeslagenheid zelf.

Zelfs NEC haalt spelers weg voor de neus van FC Utrecht. Een achttienjarige verdediger van Stormvogels Telstar met de naam Dominique Kivivu kiest namelijk voor NEC. Ook Utrecht bleek interesse te hebben. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik werkelijk nog nooit van de beste jongen had gehoord maar dat had ik eigenlijk ook niet van Vreven en Wapenaar voordat ze naar Utrecht kwamen. Al met al vind ik het wel erg zorgwekkend dat Utrecht in totaal dus maar één speler heeft aangekocht. In mijn ogen hebben we een links- en rechtsbuiten nodig en eventueel een scorende spits... Maar ja, Chelsea was net eerder bij Milan voor Sjevtsjenko dan Utrecht. Dat neem ik ze dan maar niet kwalijk.

Misschien ben ik voorbarig maar met het EK voor de jeugd achter de rug waar zowel Tiendalli als Braafheid een goede indruk achterliet, ben ik als de dood dat Utrecht deze twee jongens voor een appel en een ei laat gaan waardoor de selectie nog smaller wordt. Op zich hoeft het verlies van deze jongens geen probleem te zijn als Schut en Cornelisse terugkomen. Dan zijn die posities alsnog dubbel bezet met Broerse en/of Keller en Van Buuren. Op links met Shew Atjon...

Dan nog de positie onder de lat. Ik begreep dat Grandel weer terug is en dat Vorm ook gewoon fit is. Dan lijkt het me verstandig als we Terol verkopen. 't Is natuurlijk wat de gek ervoor geeft maar elke knaak is gewoon meegenomen. Misschien kunnen we Terol wel gebruiken in een deal om Diba naar Utrecht te halen.

Gastschrijver

(De mening van de columnist is niet per definitie de mening van Stichting True Support)

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing