FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Tonny van der Linden krijgt monument

29-11-2012

0 reacties


Tonny van der Linden viert vandaag zijn 80ste verjaardag. De door de Utrechters uitgeroepen tot beste Utrechtse voetballer ooit is door zijn vrienden en oud-ploeggenoten verrast met een bescheiden feestje in Stadion Galgenwaard. De jarige werd toegesproken door Joop Leliveld, Hans Kraay sr. en Wilco van Schaik.

Van der Linden kreeg van de werkgroep ‘Tonny van der Linden 80 jaar', gevormd door vrienden, oud-spelers en bewonderaars, een monument aangeboden dat komt te staan bij Stadion Galgenwaard. De altijd bescheiden Tonny van der Linden onderging het moment met verbazing. "Voor één keer hoef je een niet bescheiden te zijn. Dit verdien je!", zei Hans Kraay tegen zijn oud-ploeggenoot van het kampioenselftal van DOS uit 1958. Van der Linden genoot zichtbaar van het aangeboden cadeau. Hij kreeg een bescheiden replica van het kunstwerk. Ook de oud-spelers Henk Temmink en Eddy Achterberg waren op het feestje aanwezig.

Monument
Het monument is een ijzeren constructie van vijf meter lang en tweeënhalve meter breed. Daarop staan op de voor- en achterzijde een afbeelding van het kampioenselftal van DOS uit 1958 en een afbeelding van Van der Linden in actie. De afbeeldingen op de ijzeren panelen zijn van beide zijden altijd zichtbaar, doordat het kunstwerk van binnenuit wordt verlicht. De kosten voor het monument bedragen € 110.000. Met tal van acties wil de werkgroep, die al een flink bedrag bij elkaar heeft gehaald, het resterende geld bij elkaar brengen. Het monument staat gepland enkele meters voor de hoofdingang van Stadion Galgenwaard.

De beste
Hans Kraay sprak over de beste voetballer met wie hij ooit speelde. "Jij was een speler met een aparte klasse net als Faas Wilkes, Abe Lenstra, Coen Moulijn en Johan Cruijff. Alle andere spelers in ons team van '58 wisten dat jij de beste was", sprak Kraay sr. de jarige toe. "Ik was jaloers op hoe goed jij kon voetballen, maar van afgunst was geen enkele sprake. Met de medische verzorging van tegenwoordig zou je ook nu een groot speler zijn geweest", zei Kraay voordat hij het monument aan Van der Linden mocht aanbieden.

Onderdeel geschiedenis
Ook algemeen directeur Wilco van Schaik sprak lovende woorden. "Historie is het mooiste wat je als club hebt", zei Van Schaik tegen de 80-jarige. "U bent ook een onderdeel van de geschiedenis van FC Utrecht. Ondanks dat u het shirt van de club nooit heeft gedragen, net als vele topspelers uit de stad Utrecht." Van Schaik gaf hem het shirt van FC Utrecht cadeau met nummer 80 en zijn voornaam. "We willen je toch een keer in het FC Utrecht-shirt zien", voegde Van Schaik er met een lach aan toe.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto/Frank Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing