FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ton du Chatinier vertrekt per direct bij FC Utrecht

19-05-2011

26 reacties


Hoofdtrainer Ton du Chatinier en FC Utrecht gaan uit elkaar. FC Utrecht en de trainer zijn dat na een gesprek in goed overleg overeengekomen. De club liet de trainer weten de samenwerking in het komend seizoen (waarvoor Du Chatinier nog een contract had) niet te willen continueren. De trainer gaf er vervolgens de voorkeur aan per direct zijn activiteiten te staken. Assistent-trainer Jan Wouters neem de resterende trainingen van dit seizoen voor zijn rekening.

Volgens technisch directeur Foeke Booy heeft Du Chatinier twee jaar geleden de functie van hoofdtrainer onder moeilijke omstandigheden aanvaard. "Daarvoor verdient hij ons respect", aldus Booy. "Het is jammer, dat we de rit niet gezamenlijk kunnen afmaken, maar wij vinden dat er onvoldoende basis is voor samenwerking in de toekomst." Booy heeft de technische en medische staf en de spelersgroep vanmorgen op de hoogte gesteld van de beslissing. De club gaat zich nu oriënteren op het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer.

Du Chatinier reageerde teleurgesteld op het besluit de samenwerking niet voort te zetten. "Het is jammer dat het zo is gelopen, maar ik kijk terug op een prachtige periode", zegt hij. "FC Utrecht heeft me destijds de kans gegeven trainer te zijn van deze mooie club en we hebben met zijn allen fantastische resultaten geboekt in zowel de competitie als Europees. Ik wens FC Utrecht voor de toekomst veel succes toe."

Du Chatinier (53) kwam in oktober 2008 bij FC Utrecht, in eerste instantie als assistent van de toenmalige hoofdtrainer, Willem van Hanegem. Toen deze in december van datzelfde jaar vertrok, nam Du Chatinier het hoofdtrainerschap op zich. Hij loodste het elftal vorig jaar via een zevende plaats en de play-offs naar Europees voetbal. In de voorronde van de Europa League wist FC Utrecht onder meer het Schotse Celtic uit te schakelen. In de groepsfase leverde het team goede prestaties tegen Liverpool, Steaua Boekarest en Napels en miste maar net de volgende ronde. In de zojuist afgesloten competitie werd FC Utrecht negende, waardoor het team de play-offs misliep.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 26 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing