FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Tollen op mijn benen

08-04-2006

0 reacties


Onbevlekt ontvangen. Het is niet mijn dochter, ik hoor het hem nog zeggen. Het was ochtend en de mist was nog niet opgetrokken. Ik keek om me heen en ik wist echt niet meer waar ik was. Iemand zei, Utreg op 4, zo, dat is even onbevlekt ontvangen.

Een groene strook, naast mij staat een man zijn zware shag te rollen. Spelers voor me in een warming up. Rustig te dartelen met de bal, andere sprinten of hun leven ervan afhangt. De aansteker maakt vlam en zijn shag vliegt in brand. Een inmense hijs naar binnen veroorzaakt een grote wolk naar buiten richting de spelers. De wolk zal hun echter niet bereiken, daarvoor staan ze te ver weg. Ik klap, spelers vertrekken naar de kleedkamer.

Waarom spelen we eingelijk play offs? We spelen Europees voetbal, we zijn vierde geworden in de competitie. Nuchter vertelt hij mij zijn dromen. Utrecht in de champions league. Hij vertelt me veel details, die in mijn meest stoutste Russische dromen niet voorkomen. De spelers moeten hun benen laten spreken. De tegenstander staat dan te tollen op hun benen. Voor even sta ik te tollen op mijn benen. Het restant shaggie trapt hij uit met zijn rechtervoet. Witte Nikes met een opvallende rode veter. Ik kijk hem raar aan en hij vertelt, ja, iedereen heeft zijn zwakheden.

Ze komen het veld oplopen. Mijn buurman van de zware shag heeft me blij gemaakt. Ik zie triomfen. Ik zie hoop, die aan de horizon blinkt. Waarom ook niet. Wie dacht ooit dat Utreg vierde zou eindigen in de competitie boven Ajax? De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Ik geef mijn lief een dikke knuffel, ze drinkt haar bakkie thee verder op. Roerstaafje zit opvallend rechts van haar bekertje. Ik kijk naar het veld, de aftrap en ik kijk om me heen. Wat ik doe, ik sta op en schreeuw .......

Come on Utreg, Come on Utereg.

Gegroet zijn die allen die nog niet gegroet zijn,

Erik Thuis

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing