FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Toch met een goed gevoel naar huis

23-01-2015

4 reacties


Er hangt dit seizoen een ‘doem’ boven het veld in Galgenwaard. Ga maar na: vier onnodige en schlemielige nederlagen tegen mindere opponenten, ook nog eens twee gemiste strafschoppen op cruciale momenten en als klap op de vuurpijl: de langdurige blessure van clubtopscorer Ruud Boymans, opgelopen in de wedstrijd tegen Heracles. Uiteraard thuis.

Geen wonder dat FC Utrecht in het rijtje van thuisresultaten momenteel bij de laatste drie staat. En dat voor een club die in het verleden bekend stond als Angstgegner voor iedere tegenstander, met Galgenwaard als vrijwel onneembare veste. Nu nemen de spelers van de tegenpartij met hun bus de afslag-Stadion met een glimlach, want er kunnen weer punten in de tas gestopt worden.

Wie zou denken dat ik zondagmiddag om kwart over vier helemaal ontgoocheld naar huis terugkeerde, vergist zich schromelijk. Ik had immers een leuke pot voetbal gezien waarin van alles gebeurde. Helaas viel het kwartje aan de verkeerde kant maar dat had niet aan de inzet van de spelers gelegen. Zelfs in de (te korte) blessuretijd bleef ik hopen op een mirakel, maar die apotheose bleef helaas achterwege. 

Er was nog een reden waarom ik met een goed gevoel naar huis ging. Dat had te maken met mijn buurman in Vak P met wie ik voor de wedstrijd aan de praat raakte. Die plek is sinds het begin van dit seizoen onbezet (zoals  te veel plaatsen in het stadion) en het is dus altijd weer een verrassing wie er naast mijn vriend Ton en mij plaats neemt.

Dit keer was het een man die helemaal uit Vlaardingen was gekomen en hij bleek wonderlijk genoeg een fanatieke supporter van FC Utrecht te zijn, zonder dat hij een enige achtergrond uit de Domstad heeft. ,,Ik heb enkele stadions in Nederland  uitgeprobeerd in het verleden en qua sfeer is Galgenwaard  me het beste bevallen. Ik woon op een kwartiertje afstand van De Kuip maar daar is de sfeer me veel te fanatiek. Mijn buurman in Vlaardingen heeft zelfs een skybox bij Ajax, maar die club spreekt helemaal niet tot mijn verbeelding. Daarom zit ik hier om de twee weken.’’

Ik heb tegen George da Costa (want zo heet hij) gezegd dat hij me helemaal blij maakt met zijn verhaal. En dat ik hoop dat hij ondanks de tegenvallende thuisresultaten toch blijft komen. De 34-jarige voetbalfan glimlacht minzaam om mijn opmerking. ,,Je bent fan of niet, ik ben geen wegloper. Zelfs na de tegenvallers tegen Go Ahead, Cambuur en Heracles heb ik de reis naar Galgenwaard weer ondernomen. Ik zal het je sterker vertellen: de volgende keer neem ik mijn vader van 64 jaar mee, die eigenlijk voor Sparta is. Die moet de sfeer van Galgenwaard ook maar eens proeven.’’

En zo krijgen we er ondanks de 1-2 tegen Heerenveen weer een supporter bij. Nota bene uit Vlaardingen, wie had dat kunnen denken. Het geeft de burger volop moed!

Hans van Echtelt

Vak P

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Sparta RotterdamFC Utrecht
26 november 2017 14:30 uur
Het Kasteel

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (4) tonyb 23pt
2 (5) badbo13 23pt
3 (3) fanvandeFC 22pt
4 (1) Le@n 21pt
5 (2) Gina 20pt
6 (10) L@rs-Sven 19pt
7 (13) Menno 19pt
8 (16) Kikker 19pt
9 (18) Sjakie 18pt
10 (21) El Nino 18pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2017 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing