FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Tim Cornelisse bij Erik Thuis

04-10-2007

0 reacties


Het was een vrolijke woensdagmiddag zo in februari. De terrasstoelen stonden in de voorjaarsschoonmaak en het zonnetje probeerde te vechten door de wolken heen om een glimpje van de lente te geven. Tim Cornelisse tikt een heerlijk bakkie koffie naar binnen, die aangereikt is door de lieftallige bardame Monique. Ik nodig Tim uit om zijn koffie mee te nemen naar de stamtafel om aldaar tot een samenstelling van woorden te komen.

De 28-jarige verdediger van FC Utrecht speelt nu zijn derde seizoen voor de FC Utrecht. Echter in december 2005 sloeg het noodlot toe, een periode van acht en een halve maand stond hij door een blessure buitenspel. "Het was een nare periode. Pas na twee maanden werd er geconstateerd dat mijn knieschijf gebroken was. Hierdoor moest ik elf weken in het gips vanaf mijn enkel tot aan mijn lies. Je kan dan helemaal niets meer zelf doen," zo spreekt Cornelisse monter. Cornelisse is de trotse pappa van Enzo en Max. De kinderen en zijn vrouw Corinda waren een enorme steun en toeverlaat voor hem tijdens zijn blessure. "Dag en nacht stonden in het teken van mijn herstel. In een soort klein Zeist in Amsterdam ging ik revalideren, daardoor woonde ik vier weken afwisselend bij mijn ouders en schoonouders in Alkmaar. Doordat ik de eerste weken niet kon en mocht autorijden werd ik elke dag door hun gebracht en gehaald. Ik had over dit centrum positieve verhalen gehoord en ik had zelf een goed gevoel hierover. Het is moeilijk om op de club te revalideren, je ziet de jongens dan trainen en spelen en op deze plek kon ik me helemaal focussen op mijn revalidatie. Ik heb nooit één dag gedacht aan opgeven. Oké, ik had weleens een baaldag, maar ik ging er elke dag voor om te werken aan mijn herstel. Het is 100% afzien. Dag in dag uit werken aan je herstel, dan zie je wat er allemaal bij komt kijken, om dat voor elkaar te krijgen."


"Met een langdurige blessure leer je de andere kant van het vak kennen. Je bent de hele dag met jezelf bezig. Je gaat de kleine dingen waarderen: dat je kan lopen, in je auto kan stappen en een stukje fietsen. Het kostte me veel kracht. Mijn eerste oefeningen waren met gewichten van 2,5 kilo!. Mijn hele spiermassa in mijn been was geslonken. Het levert ook beperkingen op. Acties die voorheen vanzelf gingen, moet je nu weer opnieuw aanleren. Dat kan best weleens frustrerend zijn," vertelt de verdediger.

In de thuiswedstrijd tegen Sparta maakte Cornelisse zijn rentree. "Het is fantastisch hoe het publiek reageert en de waardering die je krijgt. De echte bevrijding voor mij was de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Ik scoorde twee keer. Dat is me nog nooit overkomen en ik was zo blij. De trainer heeft veel vertrouwen in me. Ik was nodig in de verdediging en ik kreeg de tijd om aan de automatismen te wennen. Aan het begin was een aanvaller me voorbij, waar ik normaal gesproken hem kon blokken, dat was echt even wennen," spreekt de vrolijke Cornelisse.

Dit seizoen is het met pieken en dalen voor FC Utrecht. "De uitwedstrijden zijn ronduit een drama. Thuis presteren we goed, alleen de punten laten we uit liggen. Echter we zitten nog in de beker en de wedstrijd tegen AZ levert een mooi affiche op voor de spelers en supporters. We maken een goede kans tegen AZ. We spelen thuis, een reputatie in de beker en een grote schare fantastische fanatieke supporters. (Noot redactie: het interview is kort voor de dubbele confrontatie gehouden). In de competitie zullen we meer ruimte en adem hebben gehad als we uit meer punten hadden gepakt. We hebben hierdoor weinig goede series achter elkaar kunnen zetten. Maar ik plaats ons toch aan het einde van het seizoen bij de eerste negen in de competitie," zegt de rechtervleugelverdediger.
Vorig seizoen op één punt Europees gemist. "Dat was balen. Met de loting had ik echt het gevoel, daar hadden wij moeten staan," spreekt Cornelisse. "De play offs moeten ze echt afschaffen en als we toch over besluitvormingen van de KNVB hebben, de winterstop moet ook gewoon weer ingevoerd worden. Het is niets om met de feestdagen wedstrijden te spelen." In zijn eerste seizoen mocht hij wel aan het Europese voetbal ruiken. "Ik was als supporter met de bekerfinale in de Kuip en ik zat als supporter voor FC Utrecht te juichen. De eerste tegenstander was Djurgardens uit Zweden. Thuis rolden we ze op, uit hadden we een lastige wedstrijd. Ik miste nog een geweldige kans drie meter voor de keeper, maar we waren door. Het poule systeem in de Uefa is echt geweldig. Je speelt dan sowieso vier wedstrijden. We hadden de vooraf ingeschatte sterke ploegen: Zaragoza en Club Brugge uit en Dnjepr en Austria Wien thuis. Dnjepr was echt een fantastisch team, die konden goed voetballen."

Cornelisse zijn contract loopt in 2008 af. "Op dit moment worden er nog geen contractbesprekingen gevoerd. Ik zit goed in mijn vel bij FC Utrecht. FC Utrecht heeft ook een ploeg om mee te draaien voor de plekken voor Europees voetbal en natuurlijk in de beker. Het is nog steeds geweldig om in de Galgenwaard te spelen."

 

Buiten het voetbal spendeert Cornelisse veel tijd aan zijn twee kinderen. "Ze zijn vierenhalf en tweeënhalf jaar oud. Elke thuiswedstrijd zijn ze erbij. Helemaal waus, geweldig om te zien. Het zijn twee linkspootjes, dat belooft wat voor in de toekomst." Cornelisse houdt van een lekker Italiaans gerechtje. "Mijn favoriete restaurant is Roma in Elst. Dat is van een vriend van mij. Het is er altijd gezellig en hij maakt speciaal voor mij typische Siciliaanse visgerechten. Als ik uitga, doe ik dat in Utrecht. Echt heel gezellig in de binnenstad met alle kroegen. Als ik ga stappen, gaan we meestal naar de Filemon."

Cornelisse is een liefhebber van het buitenlands voetbal. "Barcelona is mijn favoriete club in het buitenland. Altijd al een grote Nederlandse invloed en het spel wat ze spelen vind ik echt mooi om naar te kijken. Ik heb ook een keer een wedstrijdje gekeken in Nou Camp, echt helemaal geweldig. Ook in de tijd van Koeman, Stoichkov en Laudrup, ze hebben er altijd goede spelers rondlopen."

Met het oog op de zomer sluit ik af wat de favoriete vakantiebestemming is. "Mallorca. Weer is altijd lekker en het is niet zo lang vliegen. Wel net zo lekker met de kinderen. Als ze wat ouder zijn, kunnen we wel wat verder weg, maar nu is het ideaal. Aan het begin was het altijd wel even wennen om al die zuchtende en puffende mensen om je heen te hebben als je met jonge kinderen reist, nu doet me dat niet meer zoveel."

Het laatste woord is, zoals gebruikelijk aan mijn gast. Tim herinnert mij aan het feit dat op vrijdag 23 maart de testimonialwedstrijd voor de nabestaanden van David di Tommaso gespeeld wordt. "Ik hoop dat stadion Galgenwaard deze avond uitverkocht zal zijn, waardoor een mooi bedrag voor Audrey en Noah beschikbaar zal komen. Dat zou een mooi eerbetoon zijn aan onze nummer 4."

Erik Thuis


Het interview met Tim Cornelisse is medio maart 2007 gepubliceerd in FCU Fans! - Jaargang 02 - Nummer 03.

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing