FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Tijd voor een supporters investeringsfonds

31-03-2012

16 reacties


Ik wilde het nog even onder de pet houden maar na het zien van de wedstrijd FC Utrecht tegen Excelsior, teken ik het hier maar op. De afgelopen weken heb ik mij verdiept in de situatie van FC Utrecht. Ik heb een aantal mensen gesproken en mijn idee uitgelegd. Zonder enige uitzondering waren zij enthousiast en zegden hun medewerking toe. Eenieder op zijn eigen specialistische gebied. En daar waren niet de minste mensen bij.

Wij als fans staan langs de krijtlijn, vooral ook met kritiek. Op alles en iedereen, als het eens tegen zit. Dat mag, daar zijn wij fan voor. Is ook nog een klein beetje de cultuur van de club, of wat daar nog van over is. Ik zelf steek mijn kritiek niet onder stoelen of banken. Ooit leverde dat een stadionverbod op van een jaar. Gelukkig kwam de club tot inkeer en binnen 10 dagen was dat van de baan.

Al langer liep ik met het idee rond om de fans meer deelgenoot te maken van FC Utrecht. Daadwerkelijk een positieve bijdrage te leveren aan de financiële situatie van FC Utrecht. Daarom heb ik deze week de knoop doorgehakt: we gaan het doen. De komende maanden zal er een afgetimmerd concept worden gemaakt dat medio augustus aan Frans van Seumeren, Wilco van Schaik, Jan van Halst en Foeke Booy zal worden aangeboden: het Supporters Investering Fonds.

De fans zullen de mogelijkheid gaan krijgen om een substantiële bijdrage te leveren aan dit fonds. Vanuit dit fonds zal FC Utrecht geld mogen gebruiken om een transfer te bekostigen. Nadrukkelijk is dit fonds niet bedoeld om salarissen voor te schieten of gaten te dichten. Om dit allemaal te zekeren zal er een bestuur worden gevormd. Daar zullen ook de geledingen (die duizenden fans vertegenwoordigen) drie zetels in krijgen, indien gewenst. De geledingen mogen ook één persoon afvaardigen. De voorzitter van dit fonds zal het boegbeeld zijn. Inmiddels heb ik met twee kandidaten gesproken. Beiden hebben bedenktijd gevraagd. Ook zal er vanuit de scouting een zetel beschikbaar komen. Het fonds zal onafhankelijk opereren. Er zal niet klakkeloos worden geïnvesteerd. Fans die investeren maken ook kans op een mogelijk rendement. Eventuele voorfinanciering is wellicht mogelijk.

De fans dienen op te staan. Sponsoren blijven weg en Van Seumeren moet gaan meemaken dat hij niet aan een dood paard aan het trekken is. Op dit moment is er contact met een bank, notaris, jurist, marketingdeskundige en een communicatie-expert. De komende tijd zal er contact worden gelegd met fans van Feyenoord. Die hebben enige ervaring. Uiteindelijk zal er dan een doortimmerd plan op de bureaus van Galgenwaard vallen.

De fans dienen op te staan. Tegen Excelsior heb ik mij zitten verbijten en heb me weer geschaamd. Wat een treurnis. Ondanks de overwinning. Na een half uur zag ik al mensen huiswaarts keren!!! FC Utrecht blijft afglijden. Laten wij, de fans, trachten om met financiële middelen het tij te keren. Meestal staan de beste stuurlui aan wal. De fans zullen nu aan boord komen. Met maar één belang, onze liefde en trots FC Utrecht!

Ik besef terdege dat het drukke en intensieve weken gaan worden, maar het moet. Alles voor de club. In voor- en tegenspoed. Neemt niet weg dat wij kritisch en waakzaam zullen blijven.

En niet vergeten, zonder de fans geen voetbal.
Ben ten Boden

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing